Майже 60 жителів Житомирщини добровільно «роззброїлися»

З метою протидії незаконному обігу зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів, недопущення злочинів з їх використанням упродовж вересня на території області проводиться місячник добровільної здачі небезпечних засобів.

Близько 60 громадян уже встигли скористатись нагодою позбутись незаконого арсеналу. Так, до територіальних відділів органів внутрішніх справ було здано 59 одиниць мисливської зброї, з них 6 армійських зразків, 44 мисливської гладкоствольної та 8 одиниць саморобної. Також від населення надійшло близько 80 боєприпасів до зброї різних та 19 одиниць спецзасобів.

У процесі «роззброєння» від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї звільнено 1 громадянина, який добровільно здав зброю.

СЗГ УМВС України в Житомирській області нагадує, що під час проведення місячника є можливість позбутись незареєстрованої зброї, знайдених боєприпасів чи вибухових матеріалів, уникнувши при цьому відповідно до чинного законодавства відповідальності за їх незаконне зберігання, а також отримати у підрозділах дозвільної системи органів внутрішніх справ консультацію з питаннь реєстрації зданої зброї.