На Житомирщині студенти викрали лоша у викладачки

Вечірньої пори одного з днів вересня до Баранівського райвідділу міліції надійшло телефонне повідомлення від жителів району про те, що з пасовиська за селом викрадено лоша.

На місці події, куди одразу виїхала слідчо-оперативна група, з’ясувалося, що злодії не встигли завершити задалегідь спланований сценарій злочину. Тобто крадіжку вони вчинили, а от перепродати худобу не змогли, хоча й покупців для цього заздалегідь знайшли та домовились з ними про зустріч неподалік вигону.

Злодії знали, що власниця лоша щодня виводить його на пасовище у поле і пильного нагляду за ним не має, чим і вирішили скористатись. Відіпнули коня, вивели його на дорогу та стали чекати покупців. Саме спізнення останніх та уважність місцевих жителів зупинили вчинення крадіжки. Односельці спочатку хитрістю, а потім і силою утримували до приїзду міліції трьох незнайомців, що посеред вулиці вели чужого вороного.

Особи невідомих встановлювали уже в райвідділі, куди їх доставили міліціонери. Двоє з них є 18-ти та 19-річними студентами навчального закладу, в якому потерпіла працює викладачем, а третій – 35-річний робітник цього ж закладу, інформує Тетяна Дружинська, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Свою вину затримані визнають.

Як розповів заступник начальника Баранівського РВ УМВС України в Життомирській області Сергій Собецький, наразі проти них порушена кримінальна справа за ч.2 ст.185 (Крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб) Кримінального Кодексу України, яка визначає покарання у вигляді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.