На Житомирщині відбувся обласний зліт шкільних лісництв

23-ий зліт шкільних лісництв Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства відбувся на базі Малинського лісотехнічного коледжу.

Цього разу – понад пів тисячі юних лісівників з дев’ятнадцяти команд змагалися як в традиційних конкурсах з лісівничих дисциплін, так виявляли свої здібності і таланти в конкурсі з художньої самодіяльності та спортивних змаганнях .

Директор коледжу Олександр Дзюбенко, зустрічаючи гостей, зауважив, що цей день – справжнє свято: «В нашому навчальному закладі всі люблять цей день і чекають на нього. Бо бачимо, як міцніє інтелектуально, фізично, вдосконалюється морально і духовно наша молодь. Професіоналізм лісників саме у тому і полягає, щоб правильно, на сучасному науковому і технічному рівні, вести господарство в лісах».

Як зазначив голова Житомирського обкому профспілки працівників лісового господарства Григорій Єнько, заняття в шкільних лісництвах не лише сприяють профорієнтації шкільної молоді, вони виховують у дітей бережливе ставлення до природи, почуття відповідальності за збереження екосистем рідного краю.

Цимбалюк Тарас з Баранівського лісництва «Паросток» на змаганнях вперше. Тому його цікавить все, а найбільше захоплюють заняття з лісового насінництва. «Бо саме з насіння починається ліс,» – підсумовує хлопчина.

А Лілія Дворецька з Ємільчинського шкільного лісництва поділилася, що спілкування з природою, друзями та наставниками за роки, проведені в шкільному лісництві, настільки змінило іі життя, що вона обовязково своїх майбутніх дітей виховуватиме справжніми природолюбами.

По закінченню всіх конкурсів, які пройшли в атмосфері дружнього спілкування та доброго суперництва, переможці (а ними стали команди Малинського, Баранівського та Новоград-Волинського шкільних лісництв) отримали щирі вітання та цінні подарунки. .