На Житомирщині збільшується кількість місць, де можна цивілізовано відпочити в лісі

Вже більше сотні рекреаційних ділянок обладнані лісівниками вздовж доріг державного та місцевого значення.

Як розповів перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Зарічний, робота ця триває постійно, і меж досконалості не має: «На рекреаційних ділянках, окрім традиційних бесідок, мангалів, можна побачити дитячі майданчики, пізнавальні ігри. Крім того, ми більш сучасно використовуємо архітектурні форми. Наприклад, якщо були зрізані сухостійні дерева, пеньки, вони перетворилися на клумби».

Створення подібних «куточків» у лісі вигідне і лісівникам, і відпочиваючим, каже директор Бердичівського держлісгоспу Олександр Мудревський: «Люди повинні не тільки працювати, а й активно відпочивати. І якщо сьогодні не будувати рекреаційні ділянки, люди будуть просто зупинятися в лісі, смітити там. І в плані пожежної безпеки ці стихійні зупинки теж небезпечні. А так є рекреаційна ділянка, це місце, де можна зупинитися, відпочити, перекусити, для дітей є дитячі майданчики».

Єдине, за що хвилюються лісівники, – щоб люди з повагою ставилися до їх роботи, і відпочиваючи, залишались людьми, пише “Житомирська хвиля”.