Не словом, а ділом: у Житомирі відкрили «Клуб дитячого плавання» (фото)

На старт, увага, поплили! У Житомирі нарешті відкрили «Клуб дитячого плавання».

У розвинутих країнах жоден навчальний заклад не проектується без плавального басейну. На жаль, наша держав не може в цьому похвалитись так само, як і наше місто…

Житомирська міська рада та особисто міський голова Володимир Дебой підтримали ініціативу головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації щодо безкоштовного навчання плаванню дітей в басейні «Авангард». І тепер з 2 вересня у Житомирі є «Клуб дитячого плавання».

Навчання триватиме з 2 вересня по 2 листопада поточного року, адже якраз за такий термін інструктори навчать не лише дітлахів плавати, але й правилам безпечного поводження на воді.

Дітей навчатимуть досвідчені інструктори з плавання, серед яких заслужений майстер спорту з плавання, чемпіону світу, чемпіон Європи, чотирьохкратний володар Кубку світу з плавання – Денис Силантьєв, який завітав на урочисте відкриття.

«Я давно мріяв відкрити у Житомирі клас по плаванню, де ми змогли б навчати дітей. І нарешті це сталось. Я вдячний підтримці нинішньої влади, адже вони зробили це не словом, а ділом,» – говорить Денис.

Репортер Житомира був присутнім на урочистому відкритті Клуба й побачив перший урок з плавання, який проводив справжній чемпіон. У Дениса Силантьєва власна програма по навчання юних плавців.

З усіх дітлахів плавати вміло лише двоє – і першою вправою було навчитись правильно дихати. Дітлахи робили глибокий вдих, занурювались у воду, де видихали повітря, пускаючи пузирі, і виринали. Так повторювали п’ять разів, а потім вже й перейшли до справжньої практики.

Майбутні плавці взяли в руки дощечки для страхування й пішли у плав. При цьому інструктори тримали все під своїм чуйним контролем, постійно допомагаючи дітлахам.

Сарно Олена Миколаївна, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради: «Дитина повинна мати всі навики забезпечення життєдіяльності, а плавання – одне серед них. Я думаю, що батьківська громада із задоволенням до нас приєднається і буде приводити своїх дітей на наші заняття. Статистика говорить, що 30 % дорослого населення вміє плавати. Тому цю ситуацію треба виправляти».

Клуб працюватиме з 11:00 до 11:45, з 12:00 до 12:45.

Ірина Сташко

Майже всі розвернулись у праву сторону)