Неповнолітній злодій пропонував повернути викрадені ним із машини документи за винагороду

Викрасти з авто цінні речі, документи та ще й отримати за це грошову «подяку» сподівався 17-річний парубок з Бердичева, що на Житомирщині.

Упродовж декади вересня до міськвідділу міліції почали надходити заяви від власників машин про крадіжки з них. Проаналізувавши зареєстровані повідомлення розшуківці дійшли висновку, що усі випадки сталися приблизно в одному мікрорайоні райцентру, а інколи і по-декілька за ніч.

Злодія приваблювали авто, переважно «сімки», «дев’ятки», залишені господарями на вулиці неподалік власних осель у темну пору доби без нагляду. Зламавши замок водійських дверей, невідомий потравляв у середину салону, звідки забирав магнітоли, електроінструменти, набори ключів та інше, не гребував і особистими документами водіїв. В одному з випадків йому навіть вдалося відключити автосигналізацію й уникнути звукового попередження власника про зазіхання на машину.

Як розповів заступник начальника Бердичівського МВ УМВС України в Житомирській області Олександр Тонкевич, оперативники відпрацьовували версію про те, що до більшості зареєстрованих крадіжок причетна одна й та ж особа, на це вказував подібний спосіб злому замків на дверях та ще низка обставин, зафіксованих екпертами на місцях подій. Прискорити затримання нічного злодія допомогла його жадібність, точніше записка залишена ним для власника одного з обкрадених авто на лобовому склі. У ній невідомий пропонував повернути документи за грошову винагороду.

Тож цілком логічно, що на призначену зустріч разом з потерпілим прийшли й оперативники. Втім вони заздалегідь підготувалися до передачі грошей, а тому парубок, який упродовж тривалого часу спостерігав за визначеним місцем, так і не зумів виявити їх присутності. Отримати жадану тисячу гривень за повернення документів хлопець не встиг – його затримали працівники карного розшуку Бердичівського міськвідділу, інформує Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Згодом за місцем проживання хлопця, а він є місцевим, було вилучено два мішки поцуплених ним речей. За його словами, почав красти, бо не вистачало грошей.

Наразі, повідомив Олександр Тонкевич, попередньо встановлена причетність затриманого до близько десятка крадіжок або їх спроб. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч.2 ст.185 (Крадіжка, вчинена повторно) Кримінального кодексу України. Тож хлопцеві найближчі 5 років, а саме таке позбавлення волі може його очікувати, часу для роздумів буде вдосталь.