Nike випустила кросівки з фільму “Назад у майбутнє 2»

Компанія Nike підтвердила чутки про те, що випускає кросівки, аналогічні показаним у фільмі «Назад в майбутнє 2». 8 вересня фірма оголосила про те, що продасть на аукціоні 1500 пар кросівок під назвою 2011 Nike Mag.

Аукціон триватиме протягом десяти днів і закінчиться 18 вересня. Всі зібрані кошти будуть перераховані до фонду досліджень хвороби Паркінсона, який заснував актор Майкл Джей Фокс. У трилогії «Назад в майбутнє» Фокс виконав роль головного героя Марті МакФлая. У другій частині фільму, дія якої відбувається в 2015 році, Макфлай з’являється у високих самозашнуровуваючих кросівках, на яких яскраво-зеленим кольором спалахує логотип Nike, нагадує Лента.ру.

На відміну від показаних у фільмі, кросівки 2011 Nike Mag не оснащені механізмом автоматичної шнурівки. Однак в іншому вони ідентичні тим, які носить Макфлай у фільмі. За одну з пар на аукціоні вже запропонували понад 75 тисяч доларів, а найдешевша пара зараз оцінюється в 2,55 тисячі доларів.

Рекламний ролик, присвячений новій продукції Nike, можна подивитися на сайті виробника. У ролику взяв участь Крістофер Ллойд, що зіграв в оригінальній трилогії вченого Еммета Брауна, який створив машину часу.

У 2008 році Nike вже оголошувала про те, що має намір створити кросівки за мотивами «Назад в майбутнє», і навіть запатентувала відповідний дизайн.