Отримано перший цукор на відродженому Корнинському цукровому заводі

29 вересня 2011 року стало знаменним днем не тільки для мешканців селища Корнин Попільнянського району, а й для усієї Житомирщини. Цього дня відбулось урочисте відкриття Корнинського цукрового заводу, підприємства із 145-річною історією, яке не працювало останні 4 роки.

„Часом легше побудувати нове, ніж відновити старе. Запустити завод було неймовірно тяжко, – зазначив голова облдержадміністрації Сергій Рижук, виступаючи на урочистих зборах у Будинку культури селища. – Ми перемогли байдужість, лінощі, штучні труднощі. Відкриття заводу стане ще одним кроком до розбудови селища, відновлення його славних традицій”.

За словами голови облдержадміністрації, у наступному році планується запустити Коровинецький цукровий завод, що у Чуднівському районі. Його потужності удвічі більші. Відновлення планується на рівні агрокомбінату, інформує прес-служба облдержадміністрації.

Керівників області й району привітали більше п’ятдесяти учнів місцевої школи, чиї батьки відсьогодні працюватимуть на підприємстві.

Середня заробітна плата на заводі складе 3 тис. грн. Виробничі потужності – 1700 т буряка на добу. Поки що заготовлено близько 7,5 тис. т. Це менше, ніж планувалось: майже чотирирічна зупинка підприємства порушила зв’язки з господарствами – постачальниками сировини, які везуть буряк у Київську, Хмельницьку області.

Однак, повідомив директор ВАТ «Корнинський цукровий завод» Віктор Ліптус, планується вийти на 58-60 тис. т цукрової сировини. Він зазначив, що цьогоріч, завдячуючи достатній волозі й теплу, отримані хороші врожаї цієї культури, до того ж доброї цукристості. А відтак Віктор Ліптус сподівається на надійне і безперебійне виробництво.

Пакунки з першим цукром, виготовленим на заводі, піднесли керівникам області корнинчани. Вони від усього серця дякували за те, що завод став до ладу, зауваживши, що пуск підприємства – це життя рідного селища, це подія, вистраждана часом і життям.