Походження стандартних шпалер Windows XP

Одними з найвідоміших шпалер, безсумнівно, є стандартне зображення Windows XP, на якому зображений блаженно розслабляючий вид зелених пагорбів і більше синє, ніж синє небо.

Ці шпалери – ймовірно, одні з найбільш переглянутих зображень всіх часів – влучно названо «Безмятежность». Пошукайте в Google зображення по слову «безмятежность», і першим результатом будуть шпалери Windows.

Але у голландських користувачів Windows зображення названо «Ірландія», що помилково змусило багатьох повірити, що саме там була зроблена фотографія.

1. Ви коли-небудь задавалися питанням, де і ким була зроблена ця фотографія? Насправді, зображення настільки чітке, що ви, можливо, припускали, що воно взагалі несправжнє.

Людиною за камерою був американський фотограф Чарльз О’Ріер. Не дозвольте його імені змусити вас подумати, що фотографія була зроблена все-таки в Ірландії. Безтурботність, як з’ясувалося, знаходиться в Каліфорнії. В окрузі Сонома, якщо бути точним.

2. Фотографія була зроблена в 1996 році – за роки до випуску Windows XP і перед тим, як цей район був перетворений в виноградник. Фотографія, зроблена вже 10 років по тому з тієї ж точки, з якої була відображена «Безтурботність», демонструє невтішно тужливий вигляд.

3. З тих пір зображення можна виявити в найнесподіваніших місцях. О’Ріер сам бачив зображення у вікні ресторану тайського села і на тлі телеінтерв’ю з венесуельським президентом.

Скільки ж О’Ріер отримав за те, що вважається однією з найбільш знаменитих фотографій всіх часів? Угода про нерозголошення інформації не дозволяє йому розкрити реальні цифри, але, згідно Napa Valley Register, О’Ріер заявив, що сума була «винятковою» і поступилася лише фотографу, що відобразив тодішнього президента Білла Клінтона в обіймах з Монікою Левінські.

4. Самим дивним фактом є те, що, як стверджує О’Ріер, зроблене фотоапаратом середнього формату, це зображення не піддавалося цифровій обробці. У кожному разі, сьогоднішня реальність дуже далека від ідилічного зображення, від якого відмовилися в Windows Vista. Ян Віллем ван Вессел знайшов точні координати місця розташування, і завдяки Google Street View, ви можете подивитися панораму цього району і точно дізнатися, як вона тепер виглядає.

За точкою, за якою стояв О’Ріер, можна побачити більше виноградників.

5. А по лівій і правій сторонах ні що інше, як нескінченні шосе.

6. Якщо хочете подивитися самі, просто зайдіть в «Карти Google» та введіть координати 38.248966, -122.410269.