Політичний скандал! Замах на життя голови селищної ради

У Новогуйвинській селищній раді «пахне» криміналом.

Як бруднять руки і плямують репутацію посадові особи – далі на «Репортері Житомира».

«Повідомляю, що 7 вересня на моє життя була скоєна спроба замаху,» – про це повідомив у письмовій заяві Гарбуз Валерій, селищний голова Новогуйвинської селищної ради.

Уже тривалий час у селищній раді відбуваються конфлікти голови з депутатами, які так і не можуть знайти спільної мови і дійти до компромісу. Валерій Олександрович ділиться подробицями з «Репортером Житомира» і акцентує нашу увагу на одному пікантному факті: крім того, що окремі депутати Новогуйвинської селищної ради, на його переконання, породжують безлад у раді й балаган на сесії, вони ще й око поклали на крісло й кабінет голови.

За словами Гарбуза, останнім часом частина депутатського корпусу взагалі відмовляються голосувати й виносити на розгляд сесії соціальні питання, натомість ініціюють розгляд земельних і “грошових”.

Як-то кажуть, на війні всі засоби виправдані. Пан Валерій впевнений, що це ніщо інше як прихована війна з добре продуманою тактикою. Тому в таких ситуаціях недоречні гуманні методи боротьби, адже принцип «йти по головам» набагато ефективніший. Сільський голова вважає, що такої думки дотримуються деякі депутати Новогуйвинської ради.

«Селищний голова розбився на машині на смерть», «Селищний голова потрапив у ДТП і знаходиться у важкому стані», «Внаслідок страшного ДТП селищного голову так і не вдалось врятувати», – ось такі мали бути б заголовки в пресі за їхнім ідеальним сценарієм, каже голова.

Ймовірний “замах” не вдався, оскільки за кермом опинився водій Гарбуза Валерія, який на щастя залишився живим. «Біля 8-ої години ранку, коли водій селищної ради на службовому автомобілі ВАЗ-2107 їхав за мною в смт Озерне, біля залізничного переїзду поблизу смт Озерне автомобіль різко розвернуло вліво і викинуло на зустрічну смугу,» – дослівно із заяви пана Валерія.

А річ у тім, що міг бути пошкодженим шланг гальмування на правому передньому колесі. Причиною цього міг стати його попередній надріз. Після такого розвитку подій селищний голова одразу ж звернувся до Житомирського РВУ МВС. Працівники оперативно-слідчої групи, приїхавши в селищну раду на огляд авто, вилучили гальмівний шланг для експертизи. Пан Валерій стверджує, що при вилученні він помітив три порізи на гальмівному шланзі, два з яких і призвели до його пориву.

Експертиза триватиме близько місяця. Побачимо, яким чином розцінять це ДТП – як рядову пригоду чи як замах на життя.

Ірина Сташко