Рейтинг губернаторів. Сергій Рижук піднявся до 9-го місця

За підсумками I півріччя 2011 року лідерами рейтингу губернаторів стали керівники Київщини, Кіровоградщини та Полтавщини

У той же час трійку лідерів покинули губернатори Івано-Франківщини, Рівенщини та Волині Борис.

Житомирський губернатор займає 9-те місце в рейтингу з сумою балів 19. Нагадаємо, що в рейтингу губернаторів за 2010 рік він розділив 17-18 місце із закарпатським губернатором, набравши (-10) балів.

Останні місця в рейтингу, складеному «Коментарями» на основі офіційних статистичних даних, займають керівники Луганщини, Херсонщини і Чернігівщини. Чернігівщина перебуває внизу рейтингу вже не перший раз.

Серед негативних тенденцій, спільних майже для всіх регіонів України, тривожна ситуація у промисловості та будівництві, а також темпи інфляції і зростання боргів по зарплаті.

Порівняльна таблиця розвитку регіонів у першому півріччі 2011 року


Розрахунки здійснювалися на базі даних Державної служби статистики. За кожним критерієм всі 27 регіонів отримували бали згідно досягнутим результатам: +13 за найкращий результат, +12 за наступний і т.д. до -13 за найгірший результат. Якщо декілька регіонів за будь-яким критерієм мали однаковий результат, їм надавався середній бал відповідних місць, наприклад: якщо два регіони ділили перші два місця за певним критерієм, вони отримували по +12,5 бала. Місце в загальному рейтингу визначалося за сумою балів по усім 20 критеріям.

За критерієм «динаміка сільського господарства» Києву і Севастополю умовно присвоювалися бали, що відповідають нульовій динаміці. Тому регіони з приростом сільгоспвиробництва отримали за цим критерієм більше балів, ніж Київ і Севастополь. Таким чином, бали, отримані Києвом і Севастополем за цим критерієм, від самих цих міст не залежать, а залежать від того, скільки інших регіонів домоглися зростання в сільському господарстві.

В обсязі реалізованих послуг в Київській області Держстат не враховує діяльність підприємств «Авіалінії України», «АероСвіт», «Украерорух» і аеропорту Бориспіль.

Дані про фінансові результати підприємств, які відомі за перші п’ять місяців 2011 року.

Дані про забруднення атмосфери наведені за перший квартал 2011 року.