Соціально-психологічний факультет проведе спеціальну виставку

29 вересня о 12:00 годині у 702 ауд СПФ (на сьомому небі) у рамках мистецького проекту соціально-психологічного факультету ЖДУ імені Івана Франка «7 картин на 7 небі» відкривається спеціальна виставка заслуженого працівника культури України Віктора Шкуринського.

Захід присвячений Дню Вчителя.

Особливості проекту «7 картин на 7небі»:

1) Виставляються сім картин, що відображають різні періоди у житті художника;
2) Картини замінюються тоді, коли їх автор знаходить іншого художника, який виставляє свої картини;
3) В імпрезі – поети, співаки, актори, музиканти.

Ініціатором та автором проекту «7 картин на 7 небі» є декан соціально-психологічного факультету, професор Олександр Леонідович Музика. В організації виставки беруть участь викладачі та студенти факультету: лаборант кафедри соціальної та практичної психології Володимир Васильович Фещук, студенти: Олена Гарцула, Світлана Полякова, Роман Блажевський, Олег Ляшенко.

Віктор Миколайович Шкуринський – заслужений працівник культури України.
Народився 20 листопада 1932 року в мальовничому селі Турчинка, що на Поліссі, в сім’ї лісника.

Через декілька років сім’я переїхала до Житомира. Тоді ж Віктор Шкуринський пішов навчатися у школу № 45 ( тепер №8 ).

У 1949 році вступив у Київське художнє училище прикладних мистецтв на живописно-декоративний відділ. Саме там він зустрів свого вчителя, наставника, друга – Олександра Івановича Вовка, заслуженого художника України, який дав йому основну фундаментальну професійну школу.

У 1954 році Віктор Шкуринський, демобілізувавшись із армії, приїздить до Житомира, де працює художником –декоратором у драматичному театрі.

У 1955 році вступив до Житомирського товариства художників, де пропрацював двадцять п’ять років.

У 1973 році закінчив художньо-графічний факультет Одеського художнього інституту.

В 1974 році відкрив дитячу художню школу, де працює директором та викладачем й понині.
Протягом усього свого творчого життя Віктор Миколайович Шкуринський брав участь у багатьох виставках, неодноразово організовував і персональні виставки.

Його роботи зберігаються у Житомирському краєзнавчому музеї, Кмитівському музеї образотворчого мистецтва, Копищанському музеї Великої Вітчизняної Війни, музеї Лесі Українки в м. Києві та інших музеях, в колекції екс-президента України, багатьох приватних колекціях.