У Чуднові 21-річного зловмисника, що сховався в бур`янах, затримали пенсіонери з ДАІ

21 вересня 33-річна замдиректорка Чуднівської середньої школи Ольга Вікторівна як завжди поверталася з роботи додому звичайним маршрутом – через місцевий парк.

Годинник показував пів на шосту, і на території місця відпочинку було людно: на дитячому майданчику пустувала дітвора, алеями прогулювалися люди.

Раптом Ольга Вікторівна помітила молодого чоловіка, який швидко рухався просто на неї. Жінка навіть ухилитися не встигла, як невідомий блискавично приснув їй чимось в очі, зірвав з шиї золотий ланцюжок і кинувся втікати, інформує Репортер Житомира УДАІ УМВС України в Житомирській області.

“На мить від несподіванки я застигла на місці, – говорить постраждала. – Але в ту ж мить схопилася від різкого болю: нестерпно пекли очі й обличчя. Звичайно, я почала голосно кричати і звати на допомогу”.

Почувши крик жінки, люди, які знаходилися в парку, відразу ж обернулися в її бік. А чоловіки, що запримітили хлопця, який щодуху біг по алеї, негайно кинулися за ним, так до кінця і не зрозумівши, що ж сталося. Хтось з відпочивальників набрав номер «102» і повідомив міліцію про подію.

“Отримавши повідомлення про те, що в парку імені Слави було здійснено напад на жінку, на ноги поставили всю місцеву міліцію. А оскільки парк межує з відділенням ДАІ, то на оточення його території негайно були відправлені і даішники,” – розповідає керівник Чуднівського відділення ДАІ Костянтин Перепелиця.

Тим часом, зловмисник намагався сховатися, але, мабуть, не розрахувавши шляху свого відходу, побіг просто у бік відділення Державтоінспекції.

Його переслідувачі навіть на деякий час втратили хлопця із виду. Серед них був і міліціонер-відставник Володимир Цозик, який ось вже рік знаходиться на заслуженому відпочинку.

Саме він до останнього вів розбійника, намагаючись кинутися йому напереріз. Але той змінив траєкторію свого руху і зумів таки загубитися.

“Я оббіг будівлю старого кінотеатру і дістався до проїзної частини, – пояснює колишній начальник слідства Чуднівського райвідділу міліції Володимир Цозик, – Хлопця ніде не було. На щастя, якраз машиною їхав мій товариш по службі, теж відставник. Коротко я розповів йому про те, що сталося, і ми разом почали розшукувати зловмисника, адже далеко він піти не міг.

Броніслав Рогов, що донедавна керував реєстраційно-екзаменаційним підрозділом в Чуднівській ДАІ, неквапно обігнув кут старої будівлі і раптом запримітив людину, що лежала в заростях кропиви і щось міцно стискала в руці. Добре придивившись і впевнившись, що стиснутий в руці предмет – ніяка не зброя, а всього-на-всього мобільний телефон, Броніслав Олександрович таки поспішив до молодика. А той, побачивши чоловіка, що наближається до нього, зайцем вискочив зі своєї схованки і спробував було втекти.

Ось тут якраз потрібно відмітити, що колишніх міліціонерів не буває. Службова хватка і вправність у пенсіонерів нікуди не дівається, а почуття обов’язку не зникає і не меркне. Цупко схопивши хлопця за руку, Броніслав Олександрович в декілька рухів зумів знерухомити зловмисника. А тут йому на підмогу приспіли і Володимир Цозик, й інспектори ДАІ. Словом, шансів вирватися або комусь ще зашкодити у затриманого більше не було.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Чуднівського райвідділу міліції. При огляді у зловмисника виявили балончик із сльозогінним газом, а зірваний у жінки ланцюжок він передбачливо викинув в траву.

Як виявилося в процесі з’ясування усіх обставин, затриманий 21-річний бердичівлянин розповів, що приїхав у Чуднів до якогось приятеля. У місцевому парку він довго сидів на лавці і спостерігав за перехожими, вибираючи собі жертву.

І ось побачив Ольгу Вікторівну, яка волею випадку йшла одна по алеї, а оскільки в найближчому її оточенні не було чоловіків, він і зважився на злочин. За його словами, він не розрахував, що жертва почне кричати.

До речі, у своєму молодому віці хлопець вже неодноразово конфліктував із законом. Уперше він був засуджений у свої 14 років за крадіжку з проникненням у приміщення. Так для 8-классника закінчилася загальноосвітня і почалася зовсім інша, жорстокіша школа.

З другого ув’язнення, яке відбував за хуліганство, він вийшов рівно 47 днів тому. За загальних 6 років відсидки молода людина, на жаль, так і не зробила належних для себе висновків.

На сьогодні за останнім його злочином порушена кримінальна справа, що кваліфікується Кримінальним кодексом України як розбій. Попередньо хлопцю загрожує до 7 років позбавлення волі.

Ольга Номерчук