У Коростені згорів будинок із чоловіком

Осінь. Мешканці області розпалюють печі – спалюють оселі й себе.

Літня подружня пара, мешканці міста Коростень, з настанням прохолодних ночей стала все частіше мерзнути.

У кінці-кінців 76-річний господар вирішив «запустити» пічне опалення. 16-го вересня, близько 19-ї години він зайнявся запалювати піч.

З минулого опалювального сезону грубу не обслуговували й не ремонтовули. Тому й розгоратися вона не бажала. Пенсіонер вирішив використати гас.

Дружину, яка протягом всього «процесу» робила зауваження та давала поради, чоловік відправив на двір. Через декілька хвилин вона почула його галас: «Води!», та побачила, як з оселі валить дим.

Жіночка, як могла, швидко кинулась у приміщення. Там її чоловік робив марні спроби загасити руками одяг, який на ньому горів, мов порох. Скоріш за все, старенький з роками втратив спритність рухів і, коли намагався плеснути гасу на дрова, що тліли, пролив його на себе.

Жіночка, перелякавшись, сама прийнялася гасити полум’я на чоловікові руками. Той кричав: «Неси воду!», у кімнаті вже горів мотлох, який не прибирали місяцями.

Старенька вискочила на двір, покликала на допомогу сусідів, які і самі бачили пожежу, побігла до криниці… Подальші спроби її та сусідів проникнути у будинок були марними. Пожежні з вогнем справились швидко, але для господаря було запізно.

Він, отримавши больовій шок від опіків та отруєння від диму, загинув на порозі своєї оселі. Його 74-річну дружину шпиталізовано до Коростенської ЦМЛ зі значними опіками.