У Житомирі Табачник полетів геть (фото)

У Житомирі молодь запустила Табачника у космос.

1 вересня, у День знань, молодь у м. Житомир провела акцію «Табачник, лети геть». Організатори – обласні молодіжні організації «Студентська Свобода» і «Сокіл».

Голова обласної «Студентської Свободи» Андрій Заверуха сказав, що сьогоднішнє Свято знань аж ніяк не є святковим, коли при владі Міністр освіти і українофоб Табачник.

«Дмітрій, ми, молодь Житомирщини, звертаємося до тебе, аби ти пішов геть. Ти перешкоджаєш розвитку української освіти. Тобі байдужа ця країна, її майбутнє. Для тебе вказівки Кремля важать більше, ніж національні інтереси», – зазначив у своєму виступі Заверуха.

Після цього свободівець поклав звернення молоді Житомирщини до Табачника із закликом піти у відставку у великий конверт, де замість поштової марки було перекреслене зображення опального Міністра.

Заверуха додав, що Табачник, якщо і хоче запроваджувати свої реформи, то може це робити деінде.

«Тільки не на планеті Земля. Лети собі на Юпітер, наприклад, і там займайся освітою інопланетян», – сказав Заверуха, прив’язавши до повітряних кульок картонний макет Табачника і запустивши його в небо.

Звернення “свободівців” до Табачника

Дмитре Володимировичу!

На жаль, Ваша офіційна адреса збігається з адресою Міністерства освіти і науки України, тому пишемо сюди. Такий збіг вважаємо політичним непорозумінням, і пропонуємо Вам якнайшвидше його виправити.

Ми, українські студенти, щиро просимо Вас звільнити крісло Міністра, яке не заслуговує такої одіозної фігури. На цій посаді ми хочемо бачити професіонала, принципову людину, не заплямовану кримінальними справами, пов’язаними з розкраданням національної спадщини; справжнього науковця, а не фальсифікатора національної історії і науки; авторитетного політика, а не скандального політикана. Зрештою, патріота, а не провокатора і зрадника.

Перешкодою Вашому перебуванню на посаді Міністра є також задекларовані Вами політичні погляди, які несуть у собі антидержавні та аморальні переконання. Ви маєте право на власну думку, але ми не маємо права допустити особу з такими поглядами до державної служби будь-якого рівня.

Ваші дії на посаді Міністра вже відзначились поверненням і поглибленням корупційних схем в освіті, бажанням запровадити репресивну систему проти громадсько активних студентів, тиском на ректорів і професорсько-викладацький склад, поверненням цензури в освітню та наукову сферу. Але Вам нас не залякати!

Єдине, у чому можемо з Вами погодитись, що студентам потрібно вчитись. Тому просимо нам в цьому не заважати: чим швидше Ви звільните приміщення Міністерства освіти і науки, тим швидше ми зможемо повернутись до звичного навчального процесу.

Не змушуйте нас виходити на вулиці, підіть з посади добровільно. Не штовхайте нас на масові протести!

Вас попередили
Житомирська ВМГО «Студентська Свобода»