У Житомирі відроджується жіночий міні-футбол

Громадська молодіжна організація «Жінка» ініціює відродження жіночого міні–футболу в Житомирі.

За словами голови організації Віталіни Севрук, даний вид спорту фактично існує лише на папері в чиновників міської ради. В місті час від часу проводяться першості серед дівчат вузівських збірних, проте аматорських команд на зразок «Жінки» знайти неможливо.

Це можна пояснити багатьма факторами: відсутністю популяризації футболу серед жінок, дороговизною та дефіцитом футзалів, психологічними чинниками на зразок “жінки у футбол не грають”.

З початку вересня в дівчат розпочалися справжні заняття під керівництвом Томаша Антоновича Сицинського, заслуженого тренера з міні -футболу.

«Все, що в нас було на початку, це бажання вчитися, грати по–справжньому і довести, що жінки здатні на пристойну гру. – розповідає Віталіна Севрук. – Коли ми почали тренуватися на полі для міні–футболу це викликало шалене здивування у перехожих. Але найбільшим шоком для дівчат є розминка, що завжди триває понад одну годину.

Дехто, зваживши спортивні навантаження, відразу відмовився. І я їх розумію, бо я також уявляла, що у міні–футболі все просто й красиво: вийшла, вдарила по м’ячу, забила гол і ти чемпіон! А виявляється до цього ще дуже далеко. Саме тому, ми запрошуємо інші аматорські команди жінок приєднуватися до тренувань вже сьогодні, аби на весну показати гарний рівень, і не бути приводом для посміховиська, особливо у чоловічої публіки.

На даному етапі ми шукаємо пристойного спонсора. Хочеться звісно, аби це була людина, що причетна або небайдужа до спорту.

До речі, переривати тренування у зимовий період ми не будемо, і якщо не вдасться зібрати аматорські колективи жінок Житомира, то ми кинемо виклик чоловікам! А зараз всі бажаючі жінки, що не бояться бути не такими як всі і розраховують, в першу чергу, на себе, можуть подавати свої заявки на участь в турнірі з міні–футболу до громадської організації «Жінка» і тоді на весну всі отримають чудове спортивне свято”.