У Житомирі зібралися спеціалісти служб у справах дітей з усієї України

15 вересня у Житомирі відкрився Всеукраїнський семінар для спеціалістів служб у справах дітей обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій та адміністраторів безпеки Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти».

Метою заходу є ознайомлення з досвідом Житомирської області щодо здійснення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Як зазначила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Олена Савельєва, в області створена Єдина інформаційно-аналітична система (ЄІАС) «Діти», до якої вносяться відомості про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, сім’ї потенційних усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників.

Як інформує управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністраці Житомирщина однією з перших областей України у травні 2009 року розпочала дослідну експлуатацію ЄІАС «Діти». А у жовтні 2010 року розпорядженням голови облдержадміністрації „Про введення в промислову експлуатацію ЄІАС «Діти» на території області” визначено вимоги до обладнання приміщень та організації роботи в ЄІАС «Діти».

їВтілюючи в життя державну політику щодо соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, обласна державна адміністрація, структурні підрозділи, які опікуються дітьми, спрямовують свою діяльність на реалізацію державних гарантій і конституційних прав дітей.

__________________________________________________________________________

Довідково: на обліку служб у справах дітей перебуває 3806 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Обласний показник охоплення дітей сімейними формами виховання складає 75,7% . Станом на 1 вересня поточного року усиновлено 78 дітей, з них 47 – громадянами України.

Понад 60% дітей охоплені опікою та піклуванням.

На даний час в області функціонує 30 дитячих будинків сімейного типу та 169 прийомних сімей, в яких утримується 511 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.