В Житомирі 119 жінок мають посвідчення”Мати-героїня”

Сьогодні, 15 вересня, під час засідання виконавчого комітету міської ради, перший заступник міського голови Галина Семенець привітала двох житомирянок, які народили та виховали п’ятеро і більше дітей, із присвоєнням Почесного звання України «Мати-героїня».

Відповідно до Указу Президента України від 04 березня 2011 року, матері отримали посвідчення «Мати-героїня».

«Прийміть слова щирої подяки за недоспані ночі, важку і кропітку щоденну працю, натруджені руки і сиве волосся. Бути матір’ю – це велика відповідальність. Шановні жінки, матері, ви є гордістю нашого міста, країни. Сьогодні висловлюємо вам велику вдячність за таку нелегку роботу – виховання дітей», – звернулася до матерів-героїнь Галина Семенець.

Довідка:

119 жінкам м. Житомира присвоєно Почесне звання України «Мати-героїня».

35 житомирянкам надано допомогу в оформленні документів та надіслано клопотання про присвоєння Почесного звання «Мати-героїня».

Як інформує управління по зв’язках з громадськістю, в Житомирі налічується 780 багатодітних сімей, у яких виховується 2 487 дітей, із них 35 сімей виховують по 5 і більше дітей.

Матері-героїні отримують одноразову винагороду у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, яка у 2011 році становить 9 410 грн.