В Житомирі є “крейзі кофі піпл” – сказав в.о. національного координатора SCAE Сергій Дорохов, на запитання журналіста обласного телебачення, “чому в Житомирі вирішили вперше провести чемпіонат бариста”.
Виявляється у нас є не лише поціновувачі кави, ті самі “крейзі кофі піпл”, а й ті люди, які її професійно готують. Сьогодні житомиряни, які відвідують “Глобал” мають чудову можливість побачити, як створюються естетично бездоганні кавові напої найвищого смаку та якості. В місті вперше проходить чемпіонат серед бариста. Інформаційний партнер чемпіонату – Репортер Житомира.
Скажемо прямо – якийсь таємничий процес, збагнути зміст якого непідготовленій людині просто неможливо. Саме тому, суддями чемпіонату стали визнані в Україні і за її межами спеціалісти, які прискіливо оцінювали не лише смакові якості напою, а й кожен рух бариста під час його створення.
Змагаються 9 бариста, які представляють житомирські кав’ярні. 10-им учасником став бариста з Києва, який виступив у позаконкурсній програмі. Чемпіонат кращих кавових майстрів викликав резонанс. Подивитися, як створюються чудові напої та повболівати за свого представника прийшло чимало людей.
Сергій Дорохов, в.о. національного координатора SCAE: “Переможець житомирського чемпіонату отримає право захищати честь свого міста на всеукраїнському чемпіонаті. Сьогодні ми проводимо змагання за міжнародними правилами – кожен бариста за 15 хвилин готує 4 еспресо, 4 капуччіно, 4 авторські напої.
Хто б не виграв головну нагороду, головними переможцями станемо ми всі, оскільки без сумніву, після проведення такого чемпіонату смак і якість кави у Житомирі мають стати ще кращими.”