В Житомирі кращі бариста продемострують дива приготування кави

17-го вересня у нашому місті вперше відбудеться Чемпіонат серед бариста регіону.

Бариста – спеціаліст з приготування кави, переважно еспресо та напоїв на базі еспресо.

Чемпіонат буде проводитись під егідою SCAE, це Європейська Асоціація Спешіалті Кави, неприбуткова громадська організація, метою якої є розвиток культури споживання якісної зернової кави.

Заснована у 1998 році у Лондоні спільними зусиллями представників компаній, що працюють з кавою та ентузіастів кави, SCAE разом зі SCAA (Асоціацією Спешіалті Кави Америки) організують та проводять Світові Чемпіонати Бариста, на яких національні чемпіони змагаються за звання кращого бариста світу.

У Житомирі змагання пройдуть за тими ж правилами, що і останній Чемпіонат Світу у Боготі, Колумбія. Правила змагань під егідою SCAE та SCAA є прозорими та єдиними для всіх країн та континентів.

Переможець змагань захищатиме честь кавового Житомира на 8-му національному Чемпіонаті бариста, і, у разі перемоги на національному конкурсі, поїде у червні 2012 року до Відня на Чемпіонат Світу.

Оцінювати професійність учасників та їх напої буде бригада сертифікованих суддів SCAE Україна під головуванням власника мережі кав’ярень “Кофеїн” Сергія Зацаринного, м.Харків.

Змагання полягає у тому, щоб за 15 хвилин учасник приготував для 4-х суддів смаку 4 еспрессо, 4 капучіно та 4 авторських напої, розповів про свою каву, свій шлях у професії та показав розуміння процесів вирощування, переробки та приготування кави.

Крім 4 смакових суддів, які оцінюють смак, зовнішній вигляд напоїв та загальну презентацію участника, професійні навички оцінюються 2 технічними суддями. Як правило, технічними суддями виступають переможці національних змагань попередніх років, які досягли вершин професійної майстерності та працюють тренерами та шеф-бариста, великих компаній або мереж кав’ярень.

Декілька чемпіонів України ми очікуємо побачити і в суддівській бригаді Чемпіонату Житомира. Хто саме з кращих бариста професіоналів України приїде до Житомира? Поки збережемо інтригу.

За звання найкращого бариста Житомира будуть змагатися:

1. Артеменко Олександр (Кофеджио)
2. Капцан Руслан (Маріо)
3. Кратюк Михайло (Кофеджио)
4. Кукушка Анастасія (Прокофій)
5. Михайльо Денис (Додо)
6. Паплінський Михайло (+Сava)
7.Стадник Ігор (Чайовня)
8. Столяр Сергій (Береза)
9. Уланов Сергій (Маріо)

Завітайте в “Кофеджіо”!

Репортер Житомира запрошує житомирян та гостей міста до ТРЦ Глобал на 1-й Чемпіонат Житомира з мистецтва приготування кави еспресо!