В Житомирі порушено міжконфесійний мир

69-тьма голосами депутати обласної ради підтримали рішення про передачу Хрестовоздвиженської церкви, що у Житомирі на вулиці Кафедральна УПЦ МП.

“Фронт Змін” 3 – проти, 2 – утрималися, “Батьківщина” 3 – за, проти – 6, 5 утрималися, всі інші – за!

Сьогодні зранку під стіни Житомирської ОДА зійшлося чимало люду. Народ висловив обурення: Свято-Михайлівська церква переповнена вірянами, під час Великодня у церкві море людей, а черга бажаючих освятити паски в українській церкві Київського патріархату простягається інколи аж до кінотеатру Жовтень.

Свято-Михайлівська – єдина у Житомирі церква Київського патріархату, яка реально функціонує. У той же час УМЦ МП, за словами виступаючих, має у Житомирі аж 14 церков. Протестуючі задали питання: “Невже МП у Житомирі не вистачає місця, щоб прийняти своїх вірян?”.

Прихожани Київського патріархату, які разом зі священниками та представниками опозиційних політичних партій вийшли сьогодні під стіни ОДА, звісно ж, обурилися рішенням депутатів та ініціативою губернатора. Те, що сталося, вони розцінили як порушення міжконфесійного миру у Житомирі. З натовпу прозвучала фраза, що “ця влада від диявола”.

Йосип Запаловський, голова Житомирської обласної ради: “Одним із резонансих питань, яке розглянула сьогоднішня сесія стало питання про передачу Хрестовоздвиженської церкви у підпорядкування УПЦ. Це рішення готувалося грунтовно. Близько року тому з цього приводу була створена депутатська комісія, у складі 14 представників, до якої увійшли депутати від усіх фракцій обласної ради. Очолив її Валентин Острожинський.

Комісія, проаналізувши архівні документи, прийшла до висновку, що Храм, справедливо, має належати Українській православній церкві. Та й не по Божому, щоб до цього часу там перебували експонати Музею природи. Деякі з цих експонатів, керуючись етичними міркуваннями, взагалі не можна розміщувати у стінах церкви.

Тому Музей Природи переїде в інше місце, а Храм Божий перейде у підпорядування релігійної громади Української православної церкви”.

Фоторепортаж Репортер Житомира:

У представників ТТУ – своя “пісня”. Вони вимагають зарплату!

Духовенство разом з прихожанами вийшло на мітинг проти дій влади

Були й ті, кому небайдужа доля Юлії Тимошенко