В Житомирі шукали сильних і чесних. Що з цього вийшло…

А вийшов Перспективний виконком.

Його загадкові організатори – відомий активним використанням соцмереж у своїй піар-кампанії молодий депутат житомирської міської ради Олександр Величко та представники громадської організації «Перемога».

Саме ці люди і влаштували пошук сильних і чесних у місті Житомирі, розвісивши біг-борди відповідного змісту.

Сильні і чесні житомиряни можуть долучатися до роботи Перспективного виконкому. Ініціатори цієї ідеї кажуть, що кожному знайдеться робота згідно його здібностей. Якщо людина здібна, енергійна, ініціативна – вона має можливість очолити один з напрямків роботи Перспективного виконкому.

В її обов’язки увійде моніторинг та контроль за виконанням житомирською міською радою своїх зобов’язань перед громадою. Аналізуватимуться звернення громадян та ефективність реагування відповідних служб міської влади на них. Інформація про якість роботи органів влади розповсюджуватиметься у пресі.

Представники Перспективного виконкому хочуть щоб громада знала як своїх добродійників, так і антигероїв. Заради цього «виконкомівці» готові йти на радикальний крок – вивішувати у місті біг-борди з інформацією про те, у яких напрямках роботи представники влади свідомо чи неумисно недопрацьовують. Прізвіщ ніхто писати не буде, але з контексту й так буде зрозуміло, хто з чиновників винний. Антиреклама, на переконання активістів, має стимулювати представників влади до більш ефективної роботи.

Хто фінансує рекламні кампанії, зокрема, розміщення біг-бордів і хто їх оплачуватиме і надалі, «за чий рахунок бенкет»? – такі питання цікавили журналістів у першу чергу. Організатори прес-конференції до останнього запевняли, що їх ніхто не фінансує, ні чиї інтереси вони не представляють, а виключно інтереси громади міста, що їхній перспективний виконком ми ніколи не побачимо у виборчому проекті, що це взагалі неполітична організація, спрямована виключно на контроль громади за діями влади.

Олександр Величко, депутат житомирської міської ради, причетний до Перспективного виконкому Житомира: «Передумови створення: необхідність об’єднання зусиль громадян для вирішення спільними зусиллями проблемних питань, підтримка перспективних проектів та соціальної ініціативи активних житомирян, захист соціально-незахищених верств населення. Перпективний виконком реалізовуватиме функції тіньової по відношенню до влади міста структури.»

Віктор Ткачук, голова ГО «Перемога»: «Є халтура в роботі окремих управлінь, відділів, чиновників. Куратори окремих напрямків роботи готуватимуть інформацію про те, які порушення допустив той чим інший чиновник в своїй роботі. Інформацію розповсюдимо у пресі.

Для інтернет-аудиторії ми запускаємо сайт «виконком.інфо». На цьому сайті оприлюднюватиметься інформація про результати роботи Перспективного виконкому а всі охочі матимуть змогу реєструвати свої ініціативи та пропонувати шляхи вирішення проблемних питань.»

Юлія Тонкоголос, представник ГО «Перемога»: «Ми сподіваємось на те, що наша активна кампанія по місту знайде відгук у серцях сильних, активних, ініціативних житомирян і вони долучаться до роботи Перспективного виконкому».