В Житомирі знову покажуть соціальні короткометражки

Вже другий рік поспіль МГО «Сучасний Формат» закликає молодь не бути байдужими і сказати про проблеми, що їх хвилюють.

Але не просто сказати, а й показати. 16 вересня о 14.00 в Житомирському міському палаці культури відбудеться Всеукраїнський фестиваль соціальної дії «Зніми свій фільм про проблему що тебе хвилює».

Фестиваль пройде за підтримки Британської ради в Україні.

Цього року кількість конкурсних робіт збільшилась. Всього, оргкомітет отримав 31 фільм соціального спрямування. Пріоритетними темами цьогорічного фестивалю є права людини, охорона здоров’я, екологія та соціальні проблеми.

Учасниками цьогорічного фестивалю є як професійні, так і аматорські телевізійні студії, ініціативні групи, окремі особи.

Участь у фестивалі цього року беруть представники 10 областей України, а саме: Волинської, Житомирської, Потавської, Київської, Харківської, Донецької, Запорізької, Чернівецької, Одеської, Херсонської.

Експертна рада, до якої увійшли провідні спеціалісти в галузі кінематографії, PR, режисери, журналісти, громадські діячі, фахівці з прав людини, екології, охорони здоров’я, визначили кращі з кращих конкурсні роботи, які і будуть представлені на фестивалі.

Переможці будуть нагороджені цінними призами та подарунками від партнерів. Генеральний спонсор фестивалю – компанія «Coca Cola». Цього року фестиваль також підтримали: управління культури і туризму ЖОДА. Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту ЖОДА, Освітня програма компанії Microsoft Unlimited Potential, проект «IDEA» Відкритий світ інформаційних технологій, Житомирський обласний центр кінематографії та ВБО «АСЕТ».

Організатори сподіваються, що роботи представлені на фестивалі, привернуть увагу громадськості до вирішення актуальних суспільних проблем через застосування сучасних інформаційних технологій.

Деталі на http://www.sformat.org.ua/