Як Овруч день міста відзначив (фото)

На день міста весь Овруч перетворився на один великий театралізований майданчик.

Якщо вболівальники волейболу, настільного тенісу і футболу з ранку поспішали до спортивної бази дитячо-юнацької спортивної школи, то любителі духової музики збиралися на центральній площі райцентру. Тут же діяли виставка – продаж товарів приватних підприємств, Малої академії і центру дитячо-юнацької творчості. Мед своєї власної пасіки пропонував усім бажаючим М.К. Недашківський із Рулівщини, хтось продавав насіннєві бульби нових сортів. Для дітей було встановлено цілий ряд атракціонів.

Цьогоріч на День міста Овруччина ще і відзначила Свято урожаю. З цією метою аж 15 місцевих рад розгорнули свої палатки, де виставили на загальний огляд все, чим славляться їхні територіальні громади. Тут і дари полів, і народна творчість, і побут рідного Полісся.

З привітальним словом до овручан і гостей звертається міський голова В.В. Шваб. Він вітає усіх з 1065–річчям рідного міста, дякує землякам за їх вклад у розвиток Овруча, бажає усім щастя і благополуччя в родинах. Він же вручив великій групі овручан нагороди міської ради – грамоти, подяки, премії (на знімку вгорі).

Лунали вітання і найкращі побажання того дня жителям міста і району також з вуст голів райдержадміністрації М.Г. Левківського і районної ради В.В. Налапія, депутатів обласної ради М.М. Тимошенка та А.М. Озерчука, гостей свята, котрі приїхали до древнього Овруча з міст Мозира (Білорусія) і Коростеня, Муравленкова (Росія) і Житомира, Олевська та інших куточків України.

Та найбільш приємно було для всіх отримувати подарунки – грамоти облдержадміністрації і облради, дипломи за призові місця серед сільрад і путівки в табір «Молода гвардія», медалі «20-річчя Незалежності України» та інші. А депутат А.М. Озерчук виділив значну суму грошей на розвиток футболу в місті.

Не забули організатори свята привітати і вручити подарунки також ювілярам подружнього життя і тим, хто того дня став на весільний рушник, юним жителям нашого міста.

Чудовою музично – пісенною програмою порадували всіх і культпрацівники, колективи шкіл і дитсадків. Одним словом, свято було веселим і радісним для всіх. До речі, в ньому взяло участь значно більше людей, ніж торік.

У тому, що свято було таким незвичним і яскравим, також велика заслуга його спонсорів, підприємців міста.
Іван Дубницький