З лісу біля Бердичева по-варварськи вкрали альтанку

Вранці 16 вересня майстер лісу Чорнолозького лісництва Бердичівського лісгоспу здійснював обхід ввірених йому лісових кварталів.

В ході виявив, що на рекреаційному майданчику неподалік Бердичева біля самісінької об’їзної дороги зникла альтанка, інформує прес-служба ЖОУЛМГ.

Побачене неприємно вразило лісову охорону підприємства: зламана огорожа, від альтанки лишилися лише підпорки. Ймовірно, її завантажили на автомобіль і вивезли.

«Ми лише нещодавно обладнали цей майданчик – не може повірити власним очам головний лісничий лісгоспу Григорій Івасюк. – Як же можна так по-варварськи ставитися до того, що зроблено чиїмись руками на благо всіх? Адже ми облаштовуємо такі пункти відпочинку в лісах, щоб громадяни могли відпочити на лоні природи з приємністю для себе та без шкоди для лісу. Тут і альтанки, і столи, і лавки, і дитячі гойдалки, спеціально обладнані місця для вогнища та для сміття. Ми вкладаємо сюди кошти, постійно підтримуємо тут порядок… Чому ж у відповідь таке варварське ставлення?»

Альтанка коштує 3,5 тисячі гривень, та справа, кажуть лісівники, не лише у грошах. Таких рекреаційних майданчиків в лісах підприємства ми обладнали 5. Тож дуже боляче дивитися на поламані лавки, спалені столи. А так хочеться, щоб люди вели себе у лісі по-людськи.

Лісівники звертаються з проханням до мешканців області: якщо комусь будь-що відомо про крадіжку, повідомити до міліції, або у лісгосп за телефоном (04143) 2-21-26.