Житомир презентував інвестиційні можливості на першому обласному форумі «Житомирщина інвестиційна»

В Києві презентували Житомирщину.

Делегація Житомирської області на чолі із головою облдержадміністрації Сергієм Рижуком, головою обласної ради Йосипом Запаловським, Житомирським міським головою Володимиром Дебоєм представили на Форумі 182 інвестиційні проекти загальною вартістю 4,4. млрд. дол. США, інформує Репортер Житомира управління по зв’язках із громадськістю житомирської міської ради.

Саме ж місто Житомир запропонувало на розгляд інвесторів 17 проектів. «Сьогодні ми представляємо потужні інвестиційні проекти. Серед головних із них є «Теплокомуненерго», «Водоканал», можливість промислового виробництва. Ми пропонуємо прозорі умови інвестування, чесну та результативну співпрацю, яка матиме швидку окупність і разом з тим дасть можливість місту піднятись до європейського рівня», – мовив Житомирський міський голова Володимир Дебой перед початком презентації.

На думку керівництва, для Житомира цей Форум важливий тим, що надає можливості презентувати місто як обласний центр, місто із великими надходженнями інвестицій та перспективами розвитку. Нагадаємо, що нині Житомир займає перше місце в області за обсягами надходження прямих іноземних інвестицій.

Як повідомив керівник міста Володимир Дебой по закінченні Форуму, він сьогодні уже розпочав переговори із інвесторами, які мають на меті приїхати до Житомира з метою детальнішого обговорення інвестиційних проектів.

Упевненість у хороших результатах презентації інвестиційних проектів висловив і голова облдержадміністрації Сергій Рижук. За словами очільника області, це вперше Житомирщина має позитивне зовнішньоекономічне сальдо. А свої капітали регіону і місту зокрема довіряють італійській, чеські, американські, німецькі інвестори.

В інвестиційному форумі «Житомирщина інвестиційна» взяли участь представники 80 найпотужніших вітчизняних та іноземних компаній, більше 20 банківських та фінансових установ, які працюють або ж мають намір працювати на теренах нашого регіону, інформує управління по зв’язках з громадськістю.

Під час презентації відбулося й урочисте підписання ряду угод та меморандумів щодо торговельно-економічного, науково-технічного та гуманітарно-культурного співробітництва.

Серед основних інвестиційних проектів Житомира – це і впровадження інноваційних технологій в системі тепло-забезпечення, що передбачає встановлення теплових насосів японського виробництва; і детальне планування району «Крошенський», що має на меті розміщення двох житлових кварталів з повним комплексом установ та підприємств місцевого значення.

Також важливою подією масштабного інвестиційного заходу став ряд меморандумів про співпрацю, підписаних між Житомирською облдержадміністрацією та ПВП “Сіріус” (щодо будівництва гірничо-металургійного комбінату на території Володарськ-Волинського району), ТОВ “ТІС Полісся” (щодо будівництва потужного екструзійного виробництва в Баранівському районі), президентом компанії Укреін Агре Сас Мішелем Терещенко (відновлення роботи Володарськ-Волинського льонопереробні заводу), ТОВ “Укртранслейл” (відновлення роботи діючих і будівництво нових малих гідроелектростанцій).

Підписаний меморандум між Житомирською облдержадміністрацією та Інститутом географії Національної Академії наук України скріпив домовленості в питаннях гармонізації екологічних, економічних і соціальних інтересів регіону. Було підписано Угоду про торговельно-економічне, науково-технічне та гуманітарно-культурне співробітництво між обласними державними адміністраціями Запорізької та Житомирської областей. Відбулося підписання документа про співпрацю і з важливим економічним партнером регіону – Гомельською областю Республіки Білорусь.

Учасники заходу також мали змогу ознайомитися з виставкою робіт майстрів декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, художніх народних промислів Житомирщини.