Житомирська митниця позитивно працює в напрямку впровадження електронного декларування

В Житомирській митниці під час наради відмічено позитивну роботу в напрямку
впровадження електронного декларування.

В Житомирській митниці відбулась семінар-нарада з суб’єктами ЗЕД на тему «Особливості застосування та впровадження процедури електронного декларування», повідомляє прес –центр Житомирської митниці.

Державна митна служба України одним з пріоритетних напрямків свого розвитку в найближчі роки обрала шлях ліквідації різниці між митними процедурами в Україні та Європі, мінімізацію бюрократичних процедур та суб’єктивного фактору, і як наслідок – зменшення корупційних ризиків.

Дієвим механізмом реалізації такої політики є запровадження процедури електронного декларування.

Враховуючи важливість завдань, покладених Державною митною службою України на митні органи, Житомирська митниця робить все можливе для якнайшвидшого та найякіснішого переходу митного оформлення у сферу електронних відносин. Результатом такої плідної діяльності стало отримання Житомирською митницею в загальному рейтингу митних органів 7-ого місця за напрямком використання механізму електронного декларування.

На теперішній час до Реєстру підприємств, допущених до електронного декларування, включено 53 суб’єкта із зони діяльності Житомирської митниці. Крім того, в Центрі сертифікації ключів Держмитслужби для посадових осіб митниці, задіяних у митному оформлення, отримано 79 цифрових підписів, що дає змогу говорити про повну готовність персоналу митниці здійснювати митне оформлення виключно в електронному вигляді.