Житомирські кінологи кращі в Україні

На Львівщині пройшов III-й Чемпіонат Держприкордонслужби України з дресирування серед кінологів зі службовими собаками.

У відповідності до наказу Голови Державної прикордонної служби на виконання рішень Ради командувачів прикордонних відомств держав – учасниць СНД з метою якісної організації та проведення змагань серед спеціалістів кінологів в період з 22 по 24 вересня на базі кінологічного навчального центру в місті В.Мости.
Виборювати Кубок Голови ДПС України та Президента Кінологічної спілки України на даний захід з’їхалось 38 фахівців з усіх регіонів органів охорони державного кордону.

Програма змагань включала в себе показ навиків четверолапими помічниками прикордонників загальної слухняності, вміння пошуку зразків наркотичних засобів схованих в автотранспорті, будівлі, багажі.

В особистій першості чемпіонату призові місця вибороли інспектори-кінологи Житомирського, Чернігівського та Луцького загонів, а саме прапорщики: Микола Гримашевич з німецькою вівчаркою Дайна, Іван Муха з німецькою вівчаркою Даллас та Сергій Коцур з лабрадором-ретривером Антарес.

Серед регіональних управлінь лідером змагань було визнано команду фахівців Північного регіонального управління Держприкордонслужби України.

За словами старшого тренера – начальника кінологічної служби Північного регіонального управління, судді Кінологічної спілки України підполковника Юрія Бардася: «Гуртовність колективу та жага до перемоги завдячувала успіх у чемпіонаті».

Ці слова знаходять своє підтвердження і під час застосування службових собак в повсякденній діяльності. Так за поточний рік в порівняні з минулим за допомогою службових собак на ділянці відповідальності затримано більше в 2 рази наркотичних речовин та психотропних засобів (біля 20 кг), зброї в 3,4 рази (120 одиниць), боєприпасів в 3,3 рази (3 тисячі 600 штук), вибухових речовин в 2 рази (більше 2 кг).

Віктор Вирва