Житомирські старшокласники знову поїдуть на навчання до США

Програма «FLEX» в Україні розпочинає новий сезон. Житомирським старшокласникам знову надається чудова нагода безкоштовно навчатися в США.

Конгресом Сполучених Штатів Америки було створено програму «FLEX». Її мета – надати можливість народам України та США більше дізнатися один про одного. FLEX дає можливість українським школярам безкоштовно жити та навчатися в США протягом одного навчального року.

Програма повністю фінансується урядом США та адмініструється організацією American Councils. Програма FLEX існує впродовж вісімнадцять років, проводиться на відкритій конкурсній основі і є безкоштовною для учасників. Цього року тестування буде проводитися в 24 містах України, починаючи з 10 вересня.

У конкурсі FLEX можуть приймати участь усі школярі, які відповідають наступним вимогам:

1. Дата народження з 01.01.95 по 15.07.97
2. Навчання в 8, 9 або 10 класі школи
3. Гарне володіння англійською мовою
4. Українське громадянство
5. Конкурсант не перебував у США більш ніж три місяці впродовж останніх п’яти років

Також до участі в конкурсі запрошуються старшокласники з обмеженими фізичними можливостями. Більш ніж 250 таких школярів із країн СНД уже навчалися в США за цією програмою.

Що необхідно мати із собою для участі в конкурсі:

1. Oригінал свідоцтва про народження;
2. Підписану учасником та одним з батьків учасника конкурсу згоду на обробку персональних даних (цей документ необхідно завантажити з вебсайту www.americancouncils.org.ua)

УВАГА! Школярі, які не матимуть цього документу у день проведення конкурсу до тестування допущені не будуть!;

3. Фотокартку 3X4 (2011 року);
4. Ручку.

Для участі в програмі 2012 – 2013 навчального року буде відібрано близько 200 фіналістів з України. Фіналістам програми оплачується подорож від їх домівки до місця перебування в США та назад, а також надається стипендія та медична страховка.

«Сьогодні у багатьох є можливість побувати у Сполучених Штатах Америки, але слід пам’ятати, що туристичні подорожі відкривають лише туристичну Америку», – пояснює Бред Міллер, директор програми FLEX в Україні.

Програма FLEX дозволяє учаснику дізнатися про США «з перших рук», більш детально, адже учасники програми мешкають в американських родинах та навчаються в американських школах протягом навчального року. До того ж, ще й безкоштовно!

Наша програма цікава й особлива, не тільки тому, що сотні українських школярів дізнаються більше про культуру США та повсякденне життя американців, але ще й тому, що американські сім’ї та громадськість можуть дізнатись багато нового про українську культуру, приймаючи в себе вдома учасників нашої програми.

____________________________________________________________________________

Для школярів, які живуть у місті Житомирі та Житомирській області, тестування відбудеться:
24 вересня 2011 року о 10:00 за адресою: м. Житомир, вул. Лятошинського, 14, Гімназія № 23

Детальнішу інформацію щодо цієї програми, дат та місця проведення тестування можна дізнатися за телефонами : (044) 289-39-52, 53-77-78

e-mail: flex@americancouncils.org.ua, www.americancouncils.org.ua