Житомирською митницею порушено кримінальну справу по факту контрабанди

Приховати справжню митну вартість не вдалось.

13 вересня 2008 року на адресу Коростенського підприємства надійшов товар «Полірувальна система» вартістю 9000 Євро, що по курсу Національного банку України становило майже 61 тисячу гривень.

У результаті проведеної роботи Житомирські митники отримали інформацію від митної адміністрації Республіки Італія про те, що італійська фірма на адресу суб’єкта ЗЕД Коростеня дійсно здійснила відправку вищевказаного товару, але його вартість склала 301577, 60 євро, а не 9 000 євро.

Отже, інвойс, який був наданий митним органам України як підстава для переміщення товару через митний кордон України та його митного оформлення, є підробленим.

Таким чином, зазначений товар, вартістю 301 577,60 євро, що по курсу НБУ складає більше 2-ох мільйонів гривень, переміщений через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто шляхом подання митному органу як підстави для його переміщення та митного оформлення підробленого інвойсу.

Беручи до уваги, що зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статею 352 МК України, Житомирською митницею 14.09.11 р. порушено справу про порушення митних правил.

Вище викладені дані вказують на наявність ознак злочину, передбаченого частиною 1 статею 201 КК України.

15 вересня цього року Житомирською митницею порушено кримінальну справу по факту контрабанди, тобто переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару “ Полірувальна система ”, вартістю 2 039 024,96 грн., за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 201 КК України.