Житомирянка зайняла ІІ місце на Чемпіонаті з літакового спорту

Житомирянка Вікторія Найденко зайняла ІІ місце на Відкритому Чемпіонаті ТСО України з літакового спорту.

Чемпіонат проводився у вересні 2011 року на базі Кіровоградського авіаспортивного клубу ТСО України – аеродромі «Федорівка». Чемпіонат проводився у чотирьох Лігах, інформує прес-служба міської ради.

Однією з переможиць Третьої ліги, яка зайняла друге місце у програмі №2 на 54 Відкритому Чемпіонаті ТСО України з літакового спорту стала житомирянка Найденко Вікторія, яка є членом Білоцерківського аероклубу. Також Вікторія виборола бронзову нагороду у багатоборстві ІІІ Ліги. Вона була єдиною дівчиною-пілотом серед семи учасників.

Вікторія – мабутній лікар-стоматолог, студентка п’ятого курсу Вінницького Національного медичного Університету ім. Н.І.Пірогова. З одинадцяти років займається плаванням, є багаторазовою чемпіонкою Житомирської області з цього виду спорту, приймала участь у Чемпіонаті України з плавання. Чарівна спортсменка закінчила школу моделей Олександри Нонік.

Вікторія опанувала керування літаками типу ЯК-52 та ЯК-18Т, і 11 липня 2010 року здійснила самостійний виліт на літаку ЯК-52. Її інструктором став батько – Юрій Найденко, який теж займається літаковим спортом.