Житомиряни в Києві брали участь в акції «Спасибі жителям Донбасу …» (фото, відео)

Вчора о 20:00 біля готелю «Хайят» у Києві відбулася акція на захист компанії ProstoPrint «Спасибі жителям Донбасу», для участі в якій приїхали учасники з інших міст, у тому числі близько 20 людей з Житомира.

Загальна кількість учасників сягнула 250 – 300 чоловік. Учасники акції одягли футболки з написом «Спасибо жителям Донбасу за президента Ананаса» і пройшли від готелю «Хайят» до готелю «Інтреконтененталь», де на ресепшені залишили футболку для президента УЄФА Мішеля Платіні. На футболці зображено боєць УБОЗу на тлі логотипу Євро-2012.

Разом з футболкою Платіні передали листа, в якому активісти просять Платіні звернути увагу, що в Україні панують репресії під прикриттям бренду «Євро-2012».

Присутній на акції адвокат Олександр Данилюк підтвердив, що компанія ProstoPrint дійсно друкувала футболки з логотипами Євро.

При цьому Данилюк підкреслив, що у компанії є підтверджуючі документи про те, що футболки ці були замовлені представниками УБОЗу, і все це було зроблено для організації провокацій.

Данилюк також повідомив, що в понеділок у Львові перекладач неправильно переклав Платіні питання поставлене активістами акції «Спасибі жителям Донбасу». Питання було поставлене таке: «Чи знає Платіні, що під брендом Євро-2012 в Україні творять репресії?». За словами Данилюка перекладач перевів це питання так: «Чи знає Платіні, що вся Україна вдячна жителям Донбасу?». Платіні відповів, що нічого про це не знає.

Більш детальний звіт про проведення акції дивіться в нашому фото-відеозвіті:

За матеріалами: RTA-plus