Антирейтинг: українські міста-лузери

Що стосується антирейтингу, то найбільше “міст-лузерів” на Сході.

Найгіршими за якістю життя містами виявилися Слов’янськ, Харцизьк та Костянтинівка (усі міста в Донецькій області), Алчевськ (Луганська область), Запоріжжя. Потрапили до сумного списку і Хуст, Луганськ, Красноперекопськ, Дніпропетровськ та Торез.

Цікавим виявився той факт, що 21 обласний центр і місто Сімферополь не потрапили в топ-44 найкращих міст України, не дивлячись на їхній офіційний статус “регіональних столиць” та ресурси, якими вони володіють.

12 обласних центрів через малу кількість балів увійшли до списку міст-лузерів: Тернопіль, Хмельницький, Полтава, Харків, Кіровоград, Сімферополь, Рівне, Донецьк, Миколаїв, Дніпропетровськ, Луганськ і Запоріжжя. І тільки два обласні центри, за даними дослідження, мають високу якість життя – Одеса та Львів.

Дослідження включає статистичні дані Держкомстату, Асоціації міст України, відкритих джерел, Google AdWords, експертне опитування, а також опитування читачів сайту Регіональні новини. Воно проводилося з метою дослідження рівня комфортності (якості) життя в 178 великих (більш ніж 50 тис. осіб) і маленьких (менш ніж 50 тис. осіб) містах України.

Нагадаємо, на початку вересня журнал Weekly.ua опублікував рейтинг українських регіонів “Де в Україні жити добре”, згідно з яким Донецька, Луганська і Дніпропетровська області є найгіршими для життя регіонами України.

За матеріалами tsn.ua