“Авангард” впевнено обігрує ФК “Медик” (фото)

Після того, як відбулося представлення команд і сезон офіційно стартував, на поле вийшли гравці ФК «Авангард» та ФК «Медик.

З перших же хвилин «Авангард» взявся показувати хто на полі господар. Безперервні удари та флангові простріли тримали воротаря «Медика» у напрузі перших десять хвилин.

Стартовий штурм виправдав себе на 10-й хвилині, коли гравець “Авангарду” Дмитро Іщук відкрив рахунок у матчі. А вже через дві хвилини Олександр Дригус завершує комбінацію «Авангарду» і робить рахунок 2:0. До цього часу номінальні господарі жодного разу не перейшли центр поля.

Хто зна скільки б ще продовжувалась така гра, якби не подвійна заміна у складі «Медика». З виходом свіжих гравців господарі метр за метром відтіснили гру від своїх воріт і до середини першого тайму завдали декількох прицільних ударів по воротам «Авангарда».

Зусилля гравців «Медика» увінчались успіхом на 19-й хвилині, коли Іщук результативно завершив стрімку контр-атаку господарів та скоротив відставання.

До свистка на перерву команди грали на рівних, по черзі створюючи моменти і так само по черзі розтринькуючи їх. У складі «Авангарда» настирністю та зарядженістю на боротьбу виділялись Іщук, Ананченко та Максимчук.

Саме вони у першому таймі найбільше дошкуляли воротарю «Медика» своїми постійними ударами та фланговими прострілами.

Другий тайм розпочався тим, чим закінчився перший – максимум боротьби і постійні атаки. «Авангард» після потужного і надшвидкісного першого тайму фізично підсів, та й при атаках часто розкривався, залишаючи вільні зони. Цим і скористався Безпрозванний, який на 37-й хвилині втік на побачення з голкіпером гостів і впевненно переграв його. 2:2 і радість на лавці «Медика». Але недовго музика грала…

Уже через дві хвилини Ананченко добивається свого і виводить «Авангард» вперед. Гості розуміють, що рахунок слизький і по такій грі перевага в один м’яч це слабкий аргумент для перемоги. Отже, потрібен гол, інакше нервова кінцівка забезпечена.

З кожною наступною хвилиною «Авангард» все сильніше притискає «Медик» до своїх воріт. Воротар господарів крутиться як білка в колесі, відбиваючи нескінченні атаки «Авангарду», а польові просто грають «на винос».

Футболісти «Авангарду» влаштовують справжнє бомбардування воріт «Медика», але постійно не вистачає кількох сантиметрів.

Матч так би і закінчився з мінімальною перевагою «Авангарду», якби не настирність Максимчука. Ще у дебюті першого тайму він мав відкривати рахунок, але за «Медик» зіграла поперечка. У другому таймі Максимчук обстріляв штанги і поперечку воріт господарів і все ж досяг свого: на 49-й хвилині його чергове влучання у поперечину закінчилось голом. Фінальний свисток застав футболістів «Авангарда» у черговій атаці, за інерцією хлопці бігли забивати ще.

Отже, є перша перемога і, що не менш важливо, є малюнок гри. Залишилось лише розібратися із грою на контр-атаках, адже саме звідти прийшло два голи «Медика».

За матеріалами fca.zt.ua.