День жовтневих іменинників у Радомишлі: подарували і м’яча, і телескопа

У Радомишльській школі-інтернаті іменини без шефів не бувають.

Вчора для вихованців цієї школи був неабиякий день – День жовтневих іменинників. Святково одягнені дітлахи, прикрашений актовий зал, незвична метушня, усміхнені обличчя – все свідчило про те, що тут з радістю очікують бажаних гостей.

Сьогодні у школі-інтернаті навчається 110 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Навчальний заклад для них і родина, і школа, і дозвілля.

“Аби учні відчували себе якнайкраще, ми створили всі необхідні умови: затишні спальні, веселі ігрові кімнати, обладнані класи та лабораторії, – не без гордощів розповідає заступник директора з навчально-виховної роботи Алла Уманська. – Наша бібліотека налічує понад 16 тисяч книг, підручників, примірників довідкової та художньої літератури і є, певно, найкращою в районі”.

За словами Алли Леонідівни, значна заслуга у цьому шефів – працівників Міністерства внутрішніх справ, які уже упродовж тривалого часу опікуються навчальним закладом. Їх допомога завжди дієва і доречна, про що б не йшлося: чи бібліотечні фонди та офісну техніку, чи заміну опалювальних систем закладу та ремонт їдальні, чи обладнання банно-пральних приміщень – шефи не залишаються осторонь нагальних проблем інтернату.

Однак, це все побутові аспекти, якими більше переймаються дорослі, а от для самих дітлахів важливі безпосередні зустрічі та спілкування з правоохоронцями.

Відтак цього разу на зустріч з вихованцями школи завітали начальник Головного управління інформаційного забезпечення МВС України Ігор Анатолійович Аршинов разом з колегами та начальник Радомишльського РВ УМВС України в Житомирській області Володимир Романович Тетерський.

“Для нас, для ваших друзів, однокласників, вчителів та вихователів, усіх присутніх у цій залі ваш День народження – справжнє свято, – звертаючись, у першу чергу, до іменинників відзначив Ігор Анатолійович. – Тож ми всі разом щиро бажаємо вам наснаги, життєвих гараздів та здійснення усіх ваших задумів і мрій. Давайте сьогодні разом зробимо до цього перший крок і дорога буде, я впевнений, успішною”.

Виправдати радісні сподівання дітей – справа почесна, але нелегка. Тому, звичайно, що до цієї зустрічі, нехай традиційної, але від того не менш хвилюючої, шефи готувались серйозно та відповідально, заздалегідь поцікавившись у наставників, чим можна порадувати дітвору у такий день. Відтак і подарунки були щедрими – не лише іменинникам, але й всім школярам: велосипеди, футбольні м’ячі та настільні ігри, мікроскопи та навіть телескоп, аби зоряне небо стало ближчим, офісна техніка та канцелярське приладдя, солодощі та багато іншого.

А справжнім приємним сюрпризом до свята стала цікава концертна програма, підготовлена учасниками ансамблю МВС України, до яких приєднались й інші творчі колективи столиці. Пісні та запальні танці у виконанні гурту «Игрушки» неабияк розвеселили аудиторію залу. До того ж вихованці школи й самі юні таланти, серед них учасники різноманітних пісенних та творчих конкурсів. Нещодавно учениця 6 класу Роксолана Лисак стала переможецею всеукраїнського дитячого конкурсу «Україна очима дітей» у номінації «Моя родина у роки Великої вітчизняної війни», за що отримала путівку до Українського дитячого центру «Молода гвардія».

Для самих же людей у міліцейських мундирах того дня зворушливі слова вихованців на їх адресу, дитячі посмішки, щира вдячність та повага були найвищими нагородами.

Алла Ващенко