Директор ОПТМ «Житомиртеплокомуненерго» Огородник “наїхав” на Дебоя

Міський голова Житомира Володимир Дебой зацікавлений в тому, щоб не опалювати Станішівську центральну районну лікарню.

Про це журналістів повідомив директор Орендного підприємства теплових мереж «Житомиртеплокомуненерго» Валерій Огородник.

В результаті бажання мера Житомира й керівника КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради Дмитра Рогожина поживитися коштами орендного підприємства теплових мереж «Житомиртеплокомуненерго» його робота повністю паралізована.

Дана вказівка на місцевому рівні «Житомиргазу» не давати лімітів газу орендному підприємству теплових мереж «Житомиртеплокомуненерго» для Станішівської котельні, яка опалює та дає гаряче водопостачання Станішівській центральній районній лікарні.

“Всім міським лікарням надані ліміти газу і вже з 11 жовтня вони опалюються. На Станішівську центральну районну лікарню лімітів не виділено, а значить тепла і гарячого водопостачання не буде і лікарня не функціонуватиме,” – говорить Валерій Огородник.

Як стало відомо журналістам, каменем спотикання стало те, мер Житомира Володимир Дебой та керівник КП “Житомиртеплокомуненерго” Дмитро Рогожин виявили інтерес до грошей, які незабаром будуть виділені Урядом України Житомирській міській владі за реалізацію скорочення одиниць викидів в 2008-2009рр. на суму 3 млн. гривень. Гроші Україна отримала згідно умов «Кіотського протоколу».

Кошти повинні виділятися на Житомир не напряму в міській бюджет, а безпосередньо на орендне підприємство теплових мереж «Житомиртеплокомуненерго, яке підпадає під компенсацію згідно «Кіотського протоколу». Оскільки, якщо нічого не змінити, мер Житомира прямого доступу до цих грошей не матиме, тому він разом з керівником КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради Рогожиним почали процедуру рейдерського захоплення Орендного підприємства теплових мереж «Житомиртеплокомуненерго» й зміни керівника Валерія Огородника (про це незабаром в серіях журналістських розслідувань).

Так вже 12 жовтня 2011 року Виконавчий комітет Житомирської міської ради виніс рішення про безоплатну передачу Станішівської котельні з обладнанням на баланс КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради.

Дмитро Новіков