Голова Держагентства лісових ресурсів України Віктор Сівець відкрив нову лісову дорогу на Житомирщині

На Житомирщині лісівники та деревообробники обговорили перспективи співпраці.

На Житомирщині з дводенним візитом перебував голова Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Сівець.

До участі в заході було запрошено і начальників обласних управлінь лісового та мисливського господарства та керівників деревопереробних підприємств. На Житомирщині гостей зустрічали заступник голови Житомирської ОДА Микола Олещенко, заступник голови обласної ради Володимир Арешонков та начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Ткачук.

В Ушомирському лісництві державного підприємства «Коростенське ЛМГ» Віктор Сівець відкрив нову лісову дорогу, збудовану за власні кошти підприємства.

«Будівництво лісових доріг – одне з наших пріоритетних завдань, – вкотре наголосив Віктор Сівець. – Адже розвиток транспортної інфраструктури дозволить лісівникам ефективніше вести лісове господарство, оскільки дороги будуються у важкодоступних місцях, де є перестигла деревина. Нові дороги також дозволять використовувати великовантажні автомобілі, що дасть змогу суттєво економити на витратах».

«Будівництво нових лісових доріг потрібне не лише лісівникам, нові транспортні артерії вкрай необхідні і мешканцям найближчих сіл, – додав Володимир Ткачук. В поточному році підприємствами управління за власні кошти буде побудовано понад 18 кілометрів постійних та 41 км тимчасових лісових доріг. На це буде витрачено майже 8 мільйонів гривень. Це дозволить прискорити заходи з відновлення лісів, залісення територій та надасть можливість вчасно здійснювати протипожежні заходи і заготівлю деревини».

На проміжному складі Коростенського лісгоспу учасники заходу мали можливість на власні очі побачити, як в підприємстві ведеться електронний облік деревини.

З ходом будівництва лісових доріг в Білокоровицькому лісгоспі голова агентства лісових ресурсів ознайомився наступного дня.
Взаємовідносини між лісівниками, меблевиками, деревообробниками а також целюлозно-паперовими підприємствами України виходять на новий рівень.

Представники цих галузей підписали в Коростені Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю. Ця подія стала свого роду підсумком робочої поїздки голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця та спільної виробничої наради керівників підприємств лісової та деревообробної галузі, що відбулась на Коростенському заводі МДФ.

«Мета була – зустрітися з керівниками наших крупних деревообробних підприємств, показати нашу роботу за 9 місяців, що було зроблено в лісовому господарстві. Ми маємо дуже серйозні здобутки, ми повністю в цьому році забезпечили наших товаровиробників сировиною,»– розповів голова Державного агентства лісових ресурсів в ході прес-конференції. – Після підписання меморандуму планується створити робочі групи, які працюватимуть над законодавчими питаннями і надалі подібні зустрічі зацікавлених сторін проводити щомісяця. В перспективі співпраця в рамках меморандуму має сприяти виконанню глобальної мети – аби деревина якнайповніше перероблялась в Україні, і наша держава з експортеру сировини ставала б експортером готової продукції»/

Прес-служба ЖОУЛМГ