Керівництву музею Космонавтики сам музей не потрібен? Чи потрібен тоді він Житомиру? (відео)

Напередодні проведення Всесвітнього тижня космосу, інтерв’ю з керівником «Монолітбуд», професійним будівельником Володимиром Федоровичем Нікуліним про ситуацію з будівництвом Житомирського Музею Космонавтики.

З 17 вересня зупинилося будівництво другої черги планетарію, який створюється на території Житомирського музею космонавтики імені С. П. Корольова.

Спроба поспілкуватися з керівництвом музею не вдалася. Журналістам повідомили, що на всі питання керівництво музею може дати відповіді не раніше, ніж через два тижні.

Тому вирішили звернутися до представника організації, яка виконувала роботи з будівництва другої черги музею Космонавтики. Свою точку зору нам висловив генеральний директор компанії, людина добре відома в Житомирі і за його межами – Володимир Федорович Нікулін.

“Музей, як замовник, будівництво не приймає, і не оплачує нам виконані роботи. Заборгованість, станом на 17 вересня, становила вже 400 тисяч гривень. Ми не могли далі безкоштовно працювати, і звичайно зупинили будівництво”.

Дуже дивною виглядає позиція керівництва музею Космонавтики. Створюється враження, що їм не потрібен планетарій, тому що це зайва турбота. Всіх влаштовує, що за 20 років музей практично не розвивався.

Не хвилює й те, що туристи під час чемпіонату Європи з футболу 2012, проїжджаючи через нашу область неодмінно будуть цікавитися музеєм космонавтики, і вони не побачать досягнень України в участі в космічних проектах. Просто ніде це показати, і наукові працівники музею не роблять нічого для створення такої експозиції.

Володимир Нікулін зіткнувся з відкритою ворожнечею співробітників музею до будівельників: «Вони (адміністрація музею) не дозволяють нам навіть електродриль включити в розетку, нам доводиться брати в оренду пересувну електростанцію. Вони не дозволяють будівельникам в обідню перерву навіть закип’ятити чайник. А якщо потрібна вода, щоб замісити розчин або бетон – це все робиться зі скандалом, це обов’язково супроводжується фразами: «У нас лімітів немає, у нас перевиконання, ви у нас нахлібники!»

Зараз будівництво зупинилося на 2 тижні. Якщо зараз буде упущено час, то неосвоєні кошти будуть повернуті назад до держбюджету. А хто дасть знову Житомирській області кошти в 2012 році на завершення будівництва планетарію, якщо вона не змогла з розумом розпорядитися вже виділеними сумами в 2011 році?

По матеріалам: RTA-plus