Колишня житомирська проститутка стала сутенеркою і залучила до роботи таксистів

На Житомирщині передано до суду кримінальну справу відносно сутенерши та її помічників.

Слідче управління УМВС України в Житомирській області розслідило кримінальну справу, яку вже передано до суду. Будуть судити трьох членів злочинного угрупування, яким інкримінується склад злочину, передбачений частиною 3 статтею 303 Кримінального кодексу України, тобто сутенерство, вчинене організованою групою, та втягнення у зайняття проституцією неповнолітньої. Про це Репортерові Житомира повідомляє ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Трійця розпочала свою спільну діяльність у грудні 2010. Щоправда, тоді їх було лише двоє – організаторка та її помічник – водій-таксист, який виконував функції захисту та охорони підопічних «метеликів».

Але час бере своє – і жінка з роками втратила професійну «придатність». Оскільки іншого ремесла не опанувала, вирішила просто переорієнтувати уже відоме їй заняття. Із «жриці кохання» стала його провідницею, точніше звідницею. За 100 гривень допомагала шукачам сексуальних пригод із дівчатами, чиї безпосередні інтимні послуги оцінювала у 200 гривень.

На замовлення клієнта повію доставляв до місця роботи таксист-охоронник, який і брав плату спочатку за зведення, а потім за «роботу». Як правило, очікував завершення сеансу кохання і забирав дівчину, контролюючи при цьому, аби не виникало ситуативних ускладнень.

Усі гроші віддавалися організаторці, яка у подальшому розподіляла їх відповідно до принципу «з кожного – по можливостям, кожному – по необхідності». Часто зустрічі з клієнтами проходили у неї вдома, де дівчата час від часу жили. До того ж, вербуючи нових «метеликів», жінка обіцяла забезпечувати їх житлом, одягом, харчуванням, давати гроші на особисті потреби.

Саме на таку спокусливу, як їй тоді видалося, пропозицію й погодилася 17-річна жителька Житомирського району. Згодом дівчині довелося обслуговувати щодень до десяти клієнтів.

Через декілька місяців плідної діяльності організаторка усвідомила необхідність розширення «бізнесу». Оскільки таксист-охоронник працював позмінно, виникла потреба його заміни у ті дні, коли він займався своїми безпосередньо пррямими обов’язками – допомагав людям дістатися до потрібного місця призначення. Так напарником у сутенерстві став колега-таксист, якому розповіли про прибуткову справу та запропонували приєднатись. Тепер вихід на робогу чоловіків чергувався у двох сферах діяльності.

Хто зна, скільки часу вони б трудилися, заробляючи на бідності та безпорадності одних та основних інстинктах інших, аби у ситуацію не втрутилися працівники відділу по боротьбі з кіберзлочинністю та торгівлею людьми УМВС України в Житомирській області.

Як розповів начальник цього підрозділу Ігор Ущапівський, оперативники задокументували та припинили злочинну діяльність трійці. У кожному із встановлених випадків зайняття проституцією дівчатами було детально з’ясовано обставини та причини, що їх до цього спонукали. Втім, більшість з них матеріальні та соціально-побутові.

Алла Ващенко