Лісівники Житомирщини готуються до Євро-2012

Переобідати в дорозі – явище досить звичне, особливо, якщо шлях не близький.

Мабуть, з цих причин, узбіччя автомагістралей просто усіяні різноманітними закладами громадського харчування. Однак, багатьом із подорожуючих більше до вподоби втамувати голод в інших умовах – безпосередньо на лоні природи.

Щоб гості, які подорожуватимуть нашою країною під час футбольного чемпіонату, могли перепочити саме в таких умовах, в лісових масивах вздовж автомагістралей лісівники створюють цілі рекреаційні комплекси, інформує нас прес-служба ЖОУЛМГ.

Тут і ошатні альтанки, і столи зі зручними лавами, і дитячі ігрові майданчики, і спеціально облаштовані місця для вогнищ, сміттєзбірники, тощо. Важко не помітити, що все тут зроблено зі смаком та з любов’ю, щоб перебування на природі було зручним і приємним. Зрозуміло, що створення такого пункту потребує коштів та людської праці. Особливо, якщо врахувати, що таких місць відпочинку в держлісфонді області створено більше трьох десятків.

Та поки дочекаємося іноземних гостей, наші співвітчизники поспілкуються з природою «по-нашому». Лісівники розповідають, що місця, де „відпочивали” люди, перетворюються в суцільні смітники. Можуть розпалити вогнище прямо на столі, або поцупити туалет.

А нещодавно з лісу неподалік Бердичева зникла альтанка. Адже хтось вирішив, що стояти вона має в чиємусь приватному подвір’ї.

Лісівники звертаються з проханням до відвідувачів рекреаційних пунктів: не нищіть красу та людську працю. Все це зроблено для вас. Не забувайте, що колись ви неодмінно сюди повернетесь.