Малайзія готова вкладати інвестиції в розвиток Бердичева

6 жовтня у Бердичеві відбулась офіційна зустріч малайзійської делегації з представниками Бердичівської міської влади і підприємцями міста

Посол Малайзії в Україні Чуа Теонг Бан виявив бажання ближче познайомитися з містом, його економічним потенціалом, щоб розглянути можливості ефективної і плідної співпраці.

Він підкреслив, що Малайзія вже мала спроби встановити економічні зв’язки з українською стороною, але з різних причин вони виявилися неефективними. Представники іноземної делегації заявили про бажання співпрацювати у торговій сфері, створенні підприємств харчової промисловості.

Бердичівський міський голова Василь Мазур запропонував послу Малайзії співпрацю в напрямку створення підприємств з виготовлення електронних засобів, кондиціонерів, деревообробних підприємств. Він вказав на наявність у місті кадрового потенціалу, бази для підготовки. З його слів, уже 15 країн світу вкладають інвестиції в розвиток економіки міста. „Бердичів має гарну історію і традиції, він знаний у всьому світі і готовий співпрацювати у будь-якій галузі з усіма країнами”, – наголосив Василь Мазур.

Результатом зустрічі стала домовленість про проведення найближчим часом бізнес-зустрічей підприємців обох країн, інформує управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

_____________________________________________________________________________

Нагадaємо, 14 вересня 2011 року у Києві відбулась презентація інвестиційного потенціалу Житомирщини. Під час заходу був підписаний ряд меморандумів про співпрацю з вітчизняними і зарубіжними кампаніями.