Менше години знадобилось працівникам міліції Житомирщини для затримання розбійника

Нещодавно до чергової частини Овруцького РВ УМВС України в Житомирській області зателефонував 80-річний житель району.

Він повідомив про те, що до нього додому зайшов хлопець і, погрожуючи розправою, заволодів його грошима, повідомив Репортерові Житомира інспектор ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

У ході перевірки інформації безпосередньо на місці події оперативники встановили, що до літнього чоловіка обідньої пори зайшов односельчанин. Молодик, достовірно знаючи, що дідусь півгодини тому отримав пенсію, почав вимагати у нього гроші.

Попередньо встановлено, що, аби переконати старенького віддати кошти, парубок схопив його за шию та почав здушувати. Немічний, рятуючи власне життя, дістав щойно отриманих 800 гривень та віддав нападнику.

Не пройшло й години, як працівники міліції затримали нападника та частково повернули потерпілому гроші. Парубок розгулював з дідусевою пенсією по селі та вже встиг витратити 80 гривень.

Затриманий свою вину визнає частково: зізнається, що гроші забрав, а от насильство не застосовував. З його слів, він ненавмисно штовхнув старого, а той впав на стілець.

Як прокоментував подію начальник Овруцького РВ УМВС України в Житомирській області Володимир Башинський, наразі відносно затриманого порушена кримінальна справа за ч. 1 ст. 187 (Розбійний напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи – карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років) Кримінального Кодексу України.

Тетяна Дружинська