Міста Житомирської області ввійшли в рейтинг найкращих для життя міст України

Найкращі за якістю життя міста на Півдні і на Заході через гарну інфраструктуру, великі інвестиції і низьку дитячу смертність.

Список 22 найкращих за якістю життя великих міст України очолили Калуш та Ялта, на третьому місці Івано-Франківськ.

Згідно з дослідженням аналітичного центру Universitas, ці міста мають відкрите і добре підзвітне їхнім жителям управління, високий рівень міграції в міста, розвинену соціальну інфраструктуру. А також низьку дитячу смертність, істотні інвестиції в основний капітал.

Далі йдуть Бровари, Львів, Сміла, Чернівці, Одеса, Новоград-Волинський, Мукачеве, Коростень, Прилуки, Ізмаїл, Іллічівськ, Білгород-Дністровський, Дрогобич, Артемівськ, Феодосія, Дніпродзержинськ, Євпаторія, Мелітополь та Ніжин.

Загалом найбільша кількість міст з високою якістю життя в Україні розташовані на Півдні країни, трохи менше – на Заході та Півночі України.

В цілому, за даними дослідження, найбільша кількість маленьких міст з високою якістю життя на Заході і майже вдвічі менше – на Півдні, в Центрі, Півночі і Сході країни.

Список 22 найкращих маленьких міст України за якістю життя за всіма показниками очолило місто Буча (Київська область), друге місце посів Острог (Рівненська область), і третє – Трускавець (Львівська область).

Також до списку увійшли Березань, Алушта, Новий Розділ, Чоп, Васильків, Миргород, Яремче, Золотоноша, Новодністровськ, Володимир-Волинський, Фастів, Южноукраїнськ, Судак, Охтирка, Знам’янка, Лебедин, Вознесенськ, Старокостянтинів та Болехів.

За матеріалами tsn.ua