Микола Боровець: у Житомирі запущені всі котельні міста

Станом на 10.00 год. запущені у дію та працюють усі котельні міста Житомира.

Про це поінформував заступник міського голови Микола Боровець.

«Опалювальний період у місті розпочався ще 4 жовтня, коли було подано тепло до пологового будинку на Богунії. Далі йшли роботи з поетапної подачі тепла до об’єктів соціальної сфери міста Житомира», – зазначив Микола Боровець.

Наразі тепло подано до 100% об’єктів соціальної сфери та 84% житлового фонду міста. “Вперше Житомир має ліміти на 1-шу та 2-гу декаду жовтня. Отримали достатню кількість газу, – додав заступник міського голови, – щоправда не обходиться без певних проблем: через надмірний тиск у мережах виникають пориви”.

Так, сьогодні у обласному педагогічному ліцеї усувають порив у приміщенні і до кінця дня тепло буде подано у навчальний заклад. Стоматологічні поліклініки міста не подали заявок на підключення до тепломереж — сьогодні ситуацію врегулюють.

Тривають роботи з підключення житлового фонду до мереж централізованого теплопостачання. Працюють оперативний штаб, аварійні бригади, залучені усі працівники житлового-комунальної галузі міста і щогодини ситуація із подачею тепла у житлові будинки житомирян змінюється, інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради.

Директор КП “Житомиртеплокомуненерго” Дмитро Рогожин запевнив: “Ніяких несподіванок із запуком системи теплопостачання не було, тому що було все передбачено та всі роботи вчасно виконані. На 10 жовтня місто повністю було готове до подачі тепла, включаючи гідравліку, мережі та котельні”.