На Житомирщині Хелловін статистикою подій нічим не відрізнявся від «пересічної» ночі

За минулий тиждень на пульт оперативно-рятувальної служби «101» надійшло 122 повідомлення про надзвичайні події або загрозу їх виникнення.

Серед них: 42 пожежі, 34 дорожньо-транспортні пригоди, 7 випадків виявлення вибухонебезпечних предметів та 19 випадків травматизму. Всього під впливом різних факторів в області 25 осіб загинули та 46 травмовані, інформує Сергій Уланов, прес-служба У МНС України в Житомирській області.

У вогні загинули люди.

23 жовтня у м. Житомирі чоловік через необережність підпалив себе під час вживання алкогольних напоїв та загинув. 27-го у с. Городище Чуднівського району пожежа виникла у житловому будинку внаслідок необережного поводження 84-річної господарки зі свічкою. Односельчани та рятувальники із задимленого приміщення жіночку винесли. Лікарі надали необхідну допомогу та курс лікування від наслідків отруєння чадним газом, але організм старенької не витримав – через три дні вона померла.

Горіли будівлі та транспорт.

Напередодні дня автомобіліста, 28 жовтня, біля 10.20 у м. Житомирі загорівся гараж. Поки автолюбителі схаменулись, спробували загасити полум’я самі, і викликали пожежних, полум’я перекинулось на сусідні споруди. Вогнем знищено автомобіль ВАЗ-2109 та один із гаражів. Два інших пошкоджено.

Того ж дня, у с. Городище Житомирського району та м. Коростень через пожежу серед білого дня лишилися даху приватні будинки. У Коростені вогонь з будинку поширився на сарай.

Громадянам треба робити висновок: пожежних треба викликати одразу, не сподіваючись загасити пожежу самостійно!

Вщент згорів житловий будинок у с. Мошківка Житомирського району. Пожежа трапилась серед ночі 31 жовтня. Причина пожежі встановлюється. На даний період найпоширенішою причиною пожеж у приватному секторі являються несправні печі та перевантажена будинкова електромережа.

31 жовтня у м. Коростень сталося ще дві пожежі з різницею в часі у 15 хвилин. В обох випадках загорання сталося на горищі. Господарі однієї з осель залишилися буквально без даху над головою. Іншій родині напередодні зими доведеться робити чималий ремонт.

За минулий тиждень на території області сталося 19 випадків травматизму, через які 16 осіб загинули та 11 травмовані.

Згідно статистики, на Житомирщині кожного тижня добровільно з життя йде 5-6 людей. Більшість із них чоловіки поважного віку. Як правило, не відрізняючись вимислами, майже кожен обирає засобом «уходу» мотузку. Так і на цьому тижні чотири чоловіки віком від 35 років у різних населених пунктах затягнули зашморг. 72-річний мешканець с. Жубровичі Олевського району обрав інший спосіб розпрощатися з життям – ударом ножа у живіт він покінчив з собою.

Наступні дві події викликають значно більше питань. 27 жовтня внаслідок отруєння окисом вуглецю загинув 25-річний мешканець с. Кам’янка Олевського району. 30 жовтня до реанімаційного відділення Олевської ЦРЛ з діагнозом: медикаментозне отруєння, шпиталізовано місцеву дівчину, 1996 р.н.