На Житомирщині чоловік підпалив свою дружину

За минулий тиждень на пульт оперативно-рятувальної служби «101» надійшло 115 повідомлень про надзвичайні події або загрозу їх виникнення.

Серед них: 53 пожежі, 24 дорожньо-транспортні пригоди, одна трагедія на воді, 5 випадків виявлення вибухонебезпечних предметів та 15 випадків травматизму. Всього під впливом різних факторів в області 21 особа загинула та 47 травмовані, повідомляє прес-служба УМНС України в Житомирській області.

Пристрасті, як за Шекспіром…

30-го вересня у селі Степок Андрушівського району 76-річний місцевий «Отелло» ледве не лишив життя свою 80-річну дружину.

«Ревнивець» вигадав собі, що, поки він лікувався у психоневрологічному диспансері, його благовірна частіше, ніж потрібно, стала спілкуватися з сусідом. Саме у п’ятницю, 30-го, чоловік знайшов ще один привід для ревнощів і вирішив покарати «винуватицю».

Поки жінка вкладалася спати, він взяв пляшку з хімічною рідиною, яка мала добре горіти, обілляв диван, меблі, килимки та кинув підпалений сірник.

Через декілька хвилин старий вже розповідав сину про покарання, яке винайшов для «зрадниці». Молодший чоловік не розділив погляди старшого і негайно кинувся рятувати матір.

Але ні він, ні сусіди, які, побачивши дим над хатою, проникнути у приміщення не змогли. Досить швидко прибули вогнеборці. Саме вони винесли непритомну господарку із задимленої оселі та надали першу медичну допомогу.

На разі потерпілу з діагнозом отруєння окисом вуглецю, шпиталізовано до Андрушівської центральної районної лікарні. Будинок пожежники врятували, а килимові доріжки та частину меблів потрібно буде викинути.

Сергій Уланов