Найсмачніша профілактика грипу: ягоди, трави та мед

Щоб осіння застуда обійшла стороною, потрібно сміятися, обливатися холодною водою і пити трав’яні чаї

Незважаючи на значний прогрес в медицині, багато хто з нас із задоволенням лікується від застуди не за допомогою ультрамодних ліків, а довіряючи «бабусиним методам». Але краще всього їх використовувати не для лікування хвороб, а для їх профілактики.

Так, наприклад, можна замінити щоденний вечірній чай не менш смачним, і до того ж корисним трав’яним настоєм. Основні компоненти осінньої «зміцнюючої» фітоаптечки: квітки ехінацеї і ромашки, плоди шипшини, звіробій, липа, шавлія і чистотіл, суцвіття бузини, а також гілки вишні та малини, листя смородини.

Дуже багато корисних мікроелементів та вітамінів у ягодах калини, глоду, смородини та малини. Їх можна вживати як в сирому вигляді, так і використовувати як компоненти трав’яного чаю. Також корисний чай з кореня женьшеню, який протягом тисячоліть використовується в Китаї як засіб, що зміцнює весь організм.

Не слід забувати і про мед – найсильнішого імуномодулюючого засобу. Його краще всього їсти просто ложкою, а не класти в чай або трав’яний настій. У гарячу воду мед класти взагалі не можна, тому що всі корисні речовини при цьому руйнуються, пишуть “Коментарі”.