Першість України з футзалу. Візаж – Меркурій: просто і зі смаком. ФОТО

Ось і повернувся Чемпіонат України з футзалу до Житомира.

Непроста задача впала на плечі «Візажу», який проводив уже другу гру в Чемпіонаті, але першу – в рідному місті. Приїзд клуба «Меркурій», бронзового призера Першості України з футзалу сезону 2010-11, визвав неабиякий ажіотаж вболівальників у Житомирі.

СК «Візаж» розпочав цей сезон ненайкращим чином: у міському чемпіонаті програв «Інбеву» (2:3), а на виїзді зіграв у нічию з МФК «Одеса». Правда, з мінімальним відривом (3:2) пройшов МФК “Дасна-Кофеджіо”. Натомість, чернівецький «Меркурій» займає другу позицію в турнірній таблиці групи А першості України з футзалу, тим паче не вперше грає на такому рівні. Залишалось вірити, що рахунок у сьогоднішньому матчі буде з великим відривом. І на користь хазяїв.

Зі стартових хвилин зустрічі гості стали господарями. Хоч і «Меркурій» грав не безпомилково, проте доволі сміло в атаці й чітко в захисті. А ворота «Візажу» рятував лише Максим Сорокін, адже захист житомирян аж ніяк не міг прикрити атакуючих дій гостей. Граючи в короткий пас, гості не давали можливості підібратись житомирянам до м’яча.

Правда, «Візаж» все-таки побував на частині поля суперника. Мельник, виконуючи кутовий, не зумів довести діло до кінця. А невдовзі й Мухіну вдалось дістатись до м’яча, якого він провів із центра до правого корнера, де гості заблокували передачу, вибивши шкіряного в аут.

Недовго тривало свято для житомирян: «Меркурій» знову заволодів грою. Добре, що захист нарешті став в оборону своїх володінь, тим самим допомагаючи Сорокіну. Які тільки комбінації не розігрував «Меркурій», але реалізація власних моментів явно підкачала. А нам залишалось лише диву даватись, чому ворота так і залишились пустими.

«Візаж» розумів своє плачевне становище і перейшов на агресивний футбол. Та навіть часті фоли не рятують їхню гру: м’яч долітає до штрафного «Меркурія» лише від пасу кіпера «Візажу». Здавалось все втрачено і тут ГООЛ! На останній хвилині першого тайму чернівецький захисник слабо пасує на свого воротаря, який не встигає відгукнутись на цю передачу. Зате швидко реагує Киришун і забиває. Роман відкриває рахунок голом у роздягальню. 1:0 – «Візаж» лідирує.

Другий тайм розпочався другим голом. Одразу ж на 21-ій хвилині Литвиновский Сергій зрівнює рахунок. Через 6 хвилин Рацько Микола закидає до чернівецького арсеналу ще одного м’яча, а на 35-ій хвилині Литвиновський відзначається дублем. 3:1 – справедливий рахунок.

Мав шанс подвоїти рахунок «Візажу» Коваль Юрій, який з лівого кута відправляв м’яча до воріт, але той пролетів повз штангу. І тоді, що тільки не починає вигадувати тренер. Лясковський Віталій вдається до ризикованих дій: замість Рустама Рахметова, який замінив Сорокіна, випустив на поле нападаючого. Закритий футбол «Меркурія» житомирянам так і не вдалось обійти, проте м’яч із чернівецького штрафмайданчика ледь не залетів у пусті ворота. Рустам повернувся. Тактика не спрацювала. Не потрібно було Віталію Анаталійовичу далі вигадувати велосипед, бо їм на поміч прийшов щасливий шостий фол.

Чернівчани безжалісно сфолили Мельника Юру, чим і допомогли його команді, адже на чернівецькому рахунку це був шостий фол. Пробивати 10-метровий взявся Коваль Юрій, який без зайвих зусиль подвоїв рахунок.

40-а хвилина – 2:3 – «Візаж» підтверджує, що надія помирає останньою…голи останніх хвилин у виконанні житомирян.

В принципі, що тут казати. Одразу ж помітні високий рівень підготовки й практика гри «Меркурія» й проблеми «Візажу». Житомирянам не вистачало швидкого Школьного, який би міг влучно пробити з центра. Та й взагалі, зі складом команди їхньому тренеру треба погратися.

Закономірним на початку сезону для «Візажу» є лише рахунок, який в трьох іграх з чотирьох був 2:3 або 3:2.

Ірина Сташко

Візаж: Сорокін Максим, Мухін Володимир, Киришун Роман, Лясковський Антон, Зайцев Віталій, Тищенко Микита, Терновий Дмитро, Коваль Юрій, Лисенко Андрій, Дригус Олександр, Мельник Юрій, Рахметов Рустам

Меркурій: Їжаковський Олег, Янчик Сергій, Гончар Віталій, Литвиновський Сергій, Ткачук Андрій, Рибак Сергій, Пацько Микола, Париський Сергій, Хім’як Павло, Чернієнко Андрій

Довідково: матч СК “Візаж” – МФК “Меркурій” відбувся 29 жовтня в спорткомплексі “Динамо” (Житомир).