Пориви тепломережі у Житомирі: проявилися недопрацювання у підготовці до зими

Під час підключення будинків житлового фонду до теплопостачання, якраз і проявляються всі ті недопрацювання, які були допущені під час підготовки будинків до зими.

Про це сьогодні під час підсумкової наради з вступу міста в опалювальний сезон заявив комунальний заступник Володимира Дебоя Микола Боровець.

– Через високий тиск, який допускається з метою тестування теплових систем на окремих ділянках виникають пориви. Їх оперативно ліквідовують. Так, сьогодні-завтра обіцяють полагодити мережі на Адмірала Щастного, 7, Театральній, 9, 15, 17, 19 та за іншими адресами, – повідомив Боровець, поцікавившись у керівника КП “Житомиртеплокомуненерго” Дмитра Рогожина, чому не витримують труби?

Пан Рогожин пояснив, що факторами, які зумовлюють пориви є перепад температури, гідравлічні удари, зношеність системи. Щоправда керівникові теплокомуненерго було чим і похвалитися: цього року Житомир замінив 5,6 кілометри важливої ділянки тепломереж. Завдяки цьому – втрати тепла скоротилися в 2 рази.

Отож, чиновники звітують, що “соціалка” вся запущена, у наступні теплі дні всі пориви будуть ліквідовані і житомиряни, які використовують централізоване опалення, нарешті перестануть мерзнути у своїх квартирах.

Микола Боровець: “Котельні працюють з максимальною потужністю у тестовому режимі!”

____________________________________________________________________________

А ось прокуратура Житомира не зводить око з дій міської ради та миттєво реагує на усі порушення, допушені владою у своїй діяльності. Прокуратура вже встигла внести припис міському голові щодо незабезпечення температурного режиму у школах та лікарнях.