Рижук святкував Покрову в рідному селі Будичанах (фото)

Сергій Рижук привітав жителів рідного села, усю православну громаду області зі святом Покрови Пресвятої Богородиці.

14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, голова облдержадміністрації Сергій Рижук відвідав церкву у своєму рідному селі Будичанах Чуднівського району. Про це Репортерові Житомира повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Очільник області сердечно привітав односельчан, а з ними і всю православну громаду області з цим величним святом і побажав їм доброго здоров’я, благополуччя, сімейного затишку.

Сергій Рижук зазначив, що у його сім’ї це храмове свято завжди відзначалося. Адже всі польові роботи до Покрови мали бути закінчені, озимина посіяна, земля зорана.
За словами голови облдержадміністрації, він вважає своїм обов’язком і радістю приїхати до односельчан цього дня, святкувати з ними, поговорити про проблеми.

„Працюючи на такій відповідальній посаді, намагаюсь вас не підвести, – звертаючись до мешканців села, сказав Сергій Рижук. – Ми закладаємо економічну основу, щоб жителям Полісся жилося краще, заможніше, а діти й онуки не поневірялися по світах у пошуках роботи, а жили поряд і раділи один одному”.

Очільник області розповів про здобутки Житомирщини за останній рік. В області вдалося призупинити демографічний спад, було відкрито три нових центри матері і дитини з сучасним обладнанням.

Позитивні зміни відбуваються у промисловій галузі – її ріст за 9 місяців цього року склав 15,5%, краще ведеться будівництво доріг.
У поточному році у області зібрано на 300 тис т більше зерна, в 1,5 раза більше цукрових буряків. Почало розвиватися тваринництво.
Сергій Рижук пообіцяв громаді у наступному році відновити у Будичанах і сусідньому селі Стовпові тваринницькі ферми, відродити молочне скотарство, птахівництво. Також у наступному році, за словами очільника області, буде реконструйовано дорогу Чуднів – Київ.